Αρχική Πολιτική Μητσοτάκης: Ισχυρές οι ελληνικές τράπεζες

Μητσοτάκης: Ισχυρές οι ελληνικές τράπεζες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Οι καλύτερες μέρες της ελληνικής οικονομίας είναι μπροστά μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

«Η αύξηση των επιτοκίων πιέζει τους δανειολήπτες αλλά η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα βοηθήσει και στη μείωση του κόστους δανεισμού», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες:
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου θα έχει ως κύριο ζήτημα την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Η Ελλάδα έρχεται σε προχωρημένη θέση σε σχέση με το 2019 με την ανεργία να αποκλιμακώνεται, το χρέος να μειώνεται και την Ελλάδα να είναι πρωταθλήτρια στην προσέλκυση επενδύσεων.

Αυτό μας επιτρέπει να ενισχύσουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις.

Αναφέρομαι και στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με υψηλά επιτόκια δανεισμού που η ΕΚΤ κρίνει απαραίτητα για να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό.

Η άλλη όψη του νομίσματος είναι ότι οι τράπεζές μας είναι ισχυρές και μπροστά στην καταιγίδα θέλω να διαβεβαιώσω ότι το τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό και οι καταθέσεις τους προστατευμένες.

Και όσο η Ελλάδα κινείται προς την κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας η δανεική πρόσβαση θα βελτιωθεί για τις επιχειρήσεις».

Ύμνοι Bloomberg για την ελληνική οικονομία
«Σύντομα θα έρθουν περισσότερα καλά νέα», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας δημοσίευμα του Bloomberg για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

«Η διεύρυνση του ΑΕΠ της Ελλάδας ξεπερνά τις μεγάλες οικονομίες από το 2019 και ο ρυθμός μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι αξεπέραστος από τον τραπεζικό κλάδο οπουδήποτε, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg», σημειώνει στην ανάρτησή του στα αγγλικά στο twitter ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο σχετικό δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου.

Ο πρωθυπουργός καταλήγει επισημαίνοντας ότι είναι «καλά νέα και περισσότερα καλά νέα θα έρθουν σύντομα».

Το Bloomberg, αναφερόμενο στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, δημοσιεύει κείμενο στο οποίο επισημαίνει ότι η ανάκαμψη της οικονομίας επικυρώνεται από το χαμηλό κόστος δανεισμού της:

«Με την αποτροπή του Grexit, μαντέψτε ποιανού το χρέος υπεραποδίδει. Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας επικυρώνεται στο χαμηλό κόστος δανεισμού της, το οποίο είναι κάτω από τον μέσο όρο των δανειοληπτών επενδυτικής βαθμίδας οπουδήποτε στον κόσμο», αναφέρει συγκεκριμένα στον τίτλο του σχετικού κειμένου το Bloomberg.