Αρχική Πολιτική Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θωρακίζεται με τους εμβολιασμούς και το σχέδιο ανάκαμψης

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θωρακίζεται με τους εμβολιασμούς και το σχέδιο ανάκαμψης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Ελλάδα υποδέχεται το καλοκαίρι, θωρακισμένη με την ασπίδα του εμβολιασμού και οπλισμένη με το δόρυ του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σε άρθρο του στην εφημερίδα της Πάτρας, «Πελοπόννησος» αναφέρεται εκτενώς στο σχέδιο ανάκαμψης του τουρισμού και το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid, λέγοντας  ότι «η Ελλάδα είναι από τις έξι χώρες που πρώτες έθεσαν σε εφαρμογή το πιστοποιητικό, που επιτρέπει την επανεκκίνηση του τουρισμού και της οικονομίας μας».

Ο Κ. Μητσοτάκης τονίζει ακόμη ότι «όπως η Ελλάδα πρωτοστάτησε στην άμυνα κατά της πανδημίας, έτσι φιλοδοξεί να επιστρέψει και σε τροχιά ανάπτυξης».

«Όλο αυτό το διάστημα, παράλληλα με την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, προετοιμάσαμε μεθοδικά την επόμενη μέρα: Προωθώντας θεσμικές μεταρρυθμίσεις που απελευθερώνουν την επιχειρηματικότητα, ενισχύοντας τον κόσμο της εργασίας. Εξασφαλίζοντας νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την τόνωση της αγοράς. Αλλά και δρομολογώντας μεγάλες επενδύσεις, που θα φέρουν νέες θέσεις απασχόλησης».

Οι Περιφέρειες έχουν σημαντικό ρόλο

«Σημαντικό ρόλο σε αυτή την πορεία, θα διαδραματίσουν οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας μας» αναφέρει ο πρωθυπουργός και υπογραμμίζει πως «απ’ την πρώτη στιγμή, άλλωστε, η κυβέρνηση αντιμετώπισε ως εθνική προτεραιότητα τη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης. Και σήμερα, υπάρχουν όλες οι διαδικασίες, αλλά και οι πόροι ώστε αυτή να μεταφραστεί σε έργα. Τόσο το πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’, όσο και το σχέδιο ‘Ελλάδα 2.0’ με αυτό πνεύμα απλώνουν τις δράσεις τους σε όλη την επικράτεια».

«Βαδίζοντας στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξη», υπογράμμισε στην συνέχεια ο πρωθυπουργός και όπως τόνισε, «έχει την εμπειρία, την πυξίδα και κυρίως τις δυνάμεις για να πετύχει τους στόχους της».