Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εγγυάται την ασφάλεια στους επισκέπτες και τους πολίτες της

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα εγγυάται την ασφάλεια στους επισκέπτες και τους πολίτες της έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  στην ειδική εκδήλωση παράδοσης 20 οχημάτων στην Πυροσβεστική μετά από δωρεά της εταιρείας «Παπαστράτος».

Τελετή παράδοσης 20 οχημάτων στο Πυροσβεστικό Σώμα – Δωρεά της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «η συγκεκριμένη προσφορά έρχεται στην πιο κατάλληλη στιγμή. Έχει ξεκινήσει ήδη η αντιπυρική περίοδος όμως θέλω να επισημάνω ότι φέτος είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ. Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης 112 μια πονεμένη ιστορία αρκετών ετών επιτέλους λειτουργεί και δίνει στην Πολιτική Προστασία ένα σημαντικότατο εργαλείο έγκαιρης προειδοποίησης των πολιτών. Οι δυνάμεις έχουν διαταχθεί με διασπορά σε όλη τη χώρα. Ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα με 3 ελικόπτερα βαρέως τύπου και διαθέτουμε φέτος 1.300 περισσότερους εποχικούς πυροσβέστες ενώ τα νέα οχήματα έφτασαν τα 126 και ολο το προσωπικό διαθέτει ανανεωμένο εξοπλισμό ατομικής προστασίας».

Μιλώντας ειδικά για τα 20 οχήματα που παραδόθηκαν στην Πυροσβεστική εξήγησε ότι πρόκειται για «οχήματα γρήγορης προσβολής καθώς κουβαλούν 600 λίτρα νερό το καθένα και μας επιτρέπουν να αντιμετωπίσουμε μια φωτιά εν τη γενέσει της».

«Ξέρουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας και δεν επιτρέπουν καμία επανάπναυση. Καλούμαστε να διαχειριστούμε δύο προκλήσεις: η μια οι δασικές πυρκαγιές, η δεύτερη αυτή του κορωνοϊού και της επιτήρησης των επισκεπτών που περιμένουμε να είναι πολλοί» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Επισήμανε, επίσης, ότι «έχει τραυματιστεί το συλλογικό υποσυνείδητο από τραγωδίες που δεν πρέπει να ξαναζήσουμε» δηλώνοντας την «απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες και το θάρρος» των πυροσβεστών.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε, ακόμα, ότι συμπράξεις του ιδιωτικού τομέα με το κράτος «εκδηλώθηκαν πολλές στην πανδημία και μας οδήγησαν στην πρώτη νίκη και έκαναν την Ελλάδα παγκόσμια παράδειγμα γρήγορης και αποτελεσματικής αντίδρασης» σημειώνοντας ότι σχεδόν 90 εκατ. ευρώ συγκεντρώθηκαν είτε σε μετρητά είτε σε ειδη πρώτης ανάγκης για ενίσχυση δομών υγείας και πολιτικής προστασίας.

Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος».

Διαβάστε ακόμη:

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

156 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας– Οι επτά ειδικότητες και οι θέσεις

Σε 7 ανέρχονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΑΒ. Η Βιομηχανία ανακοίνωσε 156 προσλήψεις, για τις ανάγκες της στην Τανάγρα.

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών – Τι σύνταξη λαμβάνουν

Ακόμη πιο...ελκυστικές γίνονται διαχρονικά οι θέσεις στην Ευρωβουλή λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που παρέχονται στους εκλεγέντες.

Ενημερωτικό Δελτίο

ΝΔ Sneakers: Ποιος είναι ο 20χρονος Γιάννης Λουλούδης που τα κατασκεύασε

Τα νέα sneakers που παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok έχουν το σήμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο δημιουργός τους είναι ο Γιάννης...

Κεχαγιά: Όλες οι προτάσεις στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένες

«Όλες οι προτάσεις οι οποίες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το οποίο επικαιροποιείται συνεχώς είναι κοστολογημένες και ήδη έχουν δοθεί απαντήσεις», δήλωσε η εκπρόσωπος...

Ξεκινάει σήμερα το debate των πέντε υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν

Το «Eurovision Debate» των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν, ξεκινά σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου στις 4 ώρα Ελλάδας στην αίθουσα της Ολομέλειας του...

Μαρινάκης: Οι άνεργοι στην Ελλάδα για πρώτη φορά κάτω από τις 900.000

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από το 2011, οι άνεργοι στην χώρα μας είναι κάτω από τις 900.000 ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ξεκινώντας...