Μητσοτάκης: Η αποχή στις ευρωεκλογές δεν είναι απάντηση

Να αποφύγουν αυξημένα ποσοστά αποχής στις ευρωεκλογές του Ιουνίου θέλουν στην κυβέρνηση και στόχος είναι να πειστούν οι πολίτες πως δεν πρέπει να επιλέξουν την ξαπλώστρα στην παραλία αντί για τις κάλπες

Μπορεί η Μεγάλη Εβδομάδα να ξεκινάει για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ωστόσο αυτό που προβληματίζει είναι οι ευρωεκλογές του Ιουνίου, μετά και τον σάλο για τη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών, που ήρθε να συμπληρώσει το Μισέλ – Gate.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι και στην Κυριακάτικη ανάρτησή του έσπευσε να τονίζει ότι η αποχή δεν είναι απάντηση, αλλά και να μιλήσει για ψήφο ευθύνης.
«Η ψήφος των ευρωεκλογών δεν μπορεί να είναι ψήφος αψήφιστη και επιπόλαιη, αλλά ψήφος ευθύνης, πραγματικής προόδου και δημοκρατικής εγρήγορσης. Η αποχή δεν είναι απάντηση. Όποιο κόμμα και αν στηρίζετε, στηρίζετε τελικά την ίδια τη Δημοκρατία», έγραψε ο πρωθυπουργός.
Η πρωτιά της ΝΔ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου αποτελεί στόχο του Κ. Μητσοτάκη, κάτι που ο ίδιος έχει πει κατ΄ επανάληψη σε επισκέψεις του το τελευταίο διάστημα, που θα τις συνεχίσει μετά το Πάσχα στην περιφέρεια.

K. Μητσοτάκης: Η ψήφος των ευρωεκλογών δεν μπορεί να είναι αψήφιστη και  επιπόλαιη - BusinessNews.gr

Συναντήσεις στο Μαξίμου

Μάλιστα, το επόμενο διήμερο (Μ. Δευτέρα και Μ. Τρίτη) θα έχει συναντήσεις με δύο ομάδες βουλευτών, έτσι ώστε να κλείσει ο κύκλος των κλειστών συζητήσεων με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, που αναμένει να ριχτούν στη μάχη  με περιοδείες και ομιλίες τον επόμενο μήνα.
Στις συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου με ομάδες βουλευτών της ΝΔ θα συζητηθούν θέματα τοπικού χαρακτήρα, τα οποία προτάσσουν και οι βουλευτές από την περιφέρεια, προκειμένου ώστε να αποτελέσουν ζητήματα που θα ενταχθούν στην κινητοποίηση του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών στις 9/6.
Ωστόσο, ο ίδιος εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα και δίνει έμφαση στην  προβολή του κυβερνητικού έργου.  Φροντίζει δε, να το συνδέει με τις ευρωεκλογές, όπως έκανε και στη σημερινή του ανάρτηση.
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός κάνοντας αναφορά στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας Ε65 Λαμία-Καρδίτσα-Τρίκαλα- Καλαμπάκα-Εγνατία Οδός, την ευρωπαϊκού επιπέδου οδική αρτηρία συνολικού μήκους 181 χιλιομέτρων στην «καρδιά» του ηπειρωτικού κορμού της χώρας που ολοκληρώνεται σιγά-σιγά, υπενθυμισε ότι παραδόθηκε τμήμα του, αυτό της Ξυνιάδας μετά τη Λαμία με αποτέλεσμα η διαδρομή έως την Καλαμπάκα να γίνεται απρόσκοπτα σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, και το ταξίδι από την Αθήνα έως τα Τρίκαλα να διαρκεί 2 ώρες και 35 λεπτά και έως την Καρδίτσα 3 ώρες.
«Μέσα στην επόμενη διετία θα παραδοθεί και το υπόλοιπο κομμάτι από τον βόρειο άξονα που θα συνδέει τον Ε65 με την Εγνατία Οδό, και όταν γίνει αυτό πλέον η διαδρομή από τη Λαμία έως την Εγνατία Οδό θα διαρκεί μόλις 1 ώρα και 45 λεπτά», πρόσθεσε  και υπογράμμισε πως  «το όφελος θα είναι μεγάλο, για τις τοπικές κοινωνίες και όχι μόνο, αφού κάθε φορά που παραδίδεται ένας καινούργιος αυτοκινητόδρομος έχουμε μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και οικονομικότερες μετακινήσεις. Και αυτό το έργο γίνεται με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, με πόρους που διαπραγματευτήκαμε και κερδίσαμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια υπενθύμιση για όσους θεωρούν τις ευρωεκλογές μια αδιάφορη κάλπη».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις