Μητσοτάκης: «Έρχεται Panic Button για μαθητές, όταν δέχονται bullying »

Panic button για ανήλικους που δέχονται βία, μέχρι την έναρξη του νέου σχολικού έτους, θα είναι έτοιμο το σύστημα να εφαρμοσθεί. προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

«Σε περίπτωση που ο ανήλικος δέχεται μια επίθεση, δέχεται bullying, θα μπορούμε να ξέρουμε το στίγμα του και να μπορούμε να παρεμβαίνουμε»  δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι το panic button για τους μαθητές «θα έρθει μέσα στους επόμενους μήνες. Θα είμαστε μέχρι τον Σεπτέμβριο, μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους».

Κ. Μητσοτάκης: Panic button και για τους μαθητές, όταν

Απόσπασμα της συνέντευξης

Αντώνης Σρόιτερ: Στα υπόλοιπα ζητήματα τώρα που αφορούν τη βία, τα ζητήματα της παραβατικότητας και της βίας των ανηλίκων: πάλι ένα πρόβλημα το οποίο δεν είναι μόνο ελληνικό, το οποίο έχει εμφανιστεί με πολύ μεγαλύτερη ένταση, θα έλεγα, τα τελευταία χρόνια και μετά την πανδημία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υπήρξε πολύ καλή, πολύ θετική ανταπόκριση στην πλατφόρμα κατά του bullying, έχουμε πια και μία γραμμή προστασίας ανηλίκων, το 10201. Και σύντομα, τους επόμενους μήνες, θα έχουμε και ένα panic button για τους ανήλικους, για τους έφηβους που αν είναι θύματα κάποιου είδους βίας, θα μπορούν αυτόματα να ειδοποιούν την Αστυνομία ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει σε πρώτο χρόνο και να αντιμετωπίζει τέτοια περιστατικά

Αντώνης Σρόιτερ: Θα έχουμε μια εφαρμογή στο κινητό από ό,τι καταλαβαίνω, όπου ένας έφηβος ή ένας μαθητής θα μπορεί…

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να ειδοποιεί αυτόματα.

Αντώνης Σρόιτερ: Να ειδοποιεί αυτόματα σε περίπτωση που δέχεται bullying ή επίθεση.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε περίπτωση που δέχεται μια επίθεση, δέχεται bullying, θα μπορούμε να ξέρουμε το στίγμα του και να μπορούμε να παρεμβαίνουμε.

Αντώνης Σρόιτερ: Και εκεί τι θα γίνεται, κ. Πρόεδρε; Θα έρχεται η Αστυνομία στο σχολείο, για παράδειγμα;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να διαχωρίσουμε τα ζητήματα που αφορούν το σχολείο από τα ζητήματα τα οποία αφορούν τη βία έξω από το σχολείο. Συνήθως τα περιστατικά βίας είναι έξω από το σχολείο, δεν είναι μέσα στο σχολείο.

Μέσα στο σχολείο προφανώς δεν είναι, θα έλεγα, πρώτη γραμμή άμυνας να μπαίνει η Αστυνομία μέσα στο σχολείο. Αλλά αυτή η δυνατότητα επικοινωνίας δοκιμάστηκε και δοκιμάστηκε και στην περίπτωση των φαινομένων κακοποίησης κατά γυναικών, 312 φορές χρησιμοποιήθηκε το panic button που έχουν πάρει οι γυναίκες μόνο τον τελευταίο μήνα.

Αντώνης Σρόιτερ: Πότε θα έρθει αυτό για τους εφήβους;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα έρθει μέσα στους επόμενους μήνες. Θα είμαστε μέχρι τον Σεπτέμβριο, μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους, θα είμαστε έτοιμοι.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις