Αρχική Πολιτική Μητσοτάκης : «Διεύρυνουμε τη σχέση μας με την Κίνα, τώρα που η...

Μητσοτάκης : «Διεύρυνουμε τη σχέση μας με την Κίνα, τώρα που η Ελλάδα αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο ξανά»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Ο δρόμος που ανοίγουμε θα γίνει λεωφόρος η διμερής μας συνεργασία θα ενισχυθεί σημαντικά» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις 16 συμφωνίες Αθήνας – Πεκίνου στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Κίνας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ανακοίνωσε δε ότι θα επαναληφθεί σύντομα η συνάντησή του με τον κινέζο πρόεδρο, καθώς θα επισκεφθεί την Κίνα τον προσεχή Απρίλιο

Για την επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «από κοντά θα εξετάσουμε την επένδυση (το απόγευμα) μετά και την έγκριση του μάστερ πλαν στόχος μας είναι να γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου, γιατί όχι και της Ευρώπης».  «Η Ελλάδα γίνεται το σημείο εκκίνησης του σινοευρωπαϊκου διαδρόμου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Η Ελλάδα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, έχει πάρα πολλά να κερδίσει από το άνοιγμα της εσωτερικής αγοράς της Κίνας.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της Bank of China στη χώρα μας, ο πρόεδρος της κυβέρνησης εκτίμησε ότι το άνοιγμα των κινεζικών τραπεζών στη χώρα μας θα διευκολύνει ιδιαίτερα τις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

«Διεύρυνουμε τη σχέση μας με την Κίνα, τώρα που η Ελλάδα αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο ξανά» ανέφερε.

Ενδεικτική του θερμού κλίματος που επικράτησε στη συνάντηση ήταν η δήλωση του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ευπρόσδεκτος να επισκεφθεί και το 2020 την Κίνα.

«Οι λαοί μας ζητούν πιο στενή συνεργασία και επαφή. Αυτή είναι και η τάση των καιρών μας… Είχα μια ειλικρινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο και μια παραγωγική συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό» είπε. Θεωρούμε, υπογράμμισε ο κ. Σι, ότι Κίνα και Ελλάδα είναι εταίροι εκ φύσεως.

πηγή : skai.gr