Αρχική Πολιτική Μητσοτάκης: Δεν θα γίνουν εκλογές, μπορείτε να πάτε διακοπές κ. Τσίπρα

Μητσοτάκης: Δεν θα γίνουν εκλογές, μπορείτε να πάτε διακοπές κ. Τσίπρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με τον πιο κατηγορηματικό τόνο απέκλεισε τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ο Πρωθυπουργός στο κλείσιμο της δευτερολογίας του, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο εφιάλτης σας μοιάζει να είναι οι εκλογές. Ηρεμήστε κ. Τσίπρα. Μπορώ να διασφαλίσω την ηρεμία του ύπνου σας και να πάτε διακοπές το καλοκαίρι. Δεν θα έχουμε εκλογές πριν από το τέλος της τετραετίας».

Στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με θέμα «Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία» απάντησε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού» στη Βουλή.

Μητσοτάκης: «Τέσσερα νέα μέτρα για την ελάφρυνση των φορολογουμένων»

Με ανακοινώσεις για την ελάφρυνση των φορολογουμένων έκλεισε την πρωτολογία του ο Πρωθυπουργός. Όπως ανακοίνωσε, η κυβέρνηση προχωράει στα εξής μέτρα:

-Οι οφειλές Μαρτίου – Σεπτεμβρίου που έχουν ανασταλεί θα αποτελέσουν ξεχωριστό σύνολο και θα αποπληρωθούν σε 12 ή 24 δόσεις από το 2021.

-Αύξηση στον αριθμό των δόσεων για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ σε 8 αντί για 3-μηνιαίες δόσεις

-Επιβράβευση των συνεπών φορολογουμένων. Όσοι αποπληρώσουν εφάπαξ τους φόρους τους φέτος θα έχουν έκπτωση 2%.

– Το πρόγραμμα ΣΥΝεργασία ενισχύεται με ακόμα 200 εκατ. ευρώ θα καλύπτει το 60% των εργοδοτικών εισφορών μέχρι τον Ιούλιο και αν χρειαστεί θα επεκταθεί και στον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο.