Αρχική Πολιτική Μητσοτάκης από ΔΕΘ – 1.200 ευρώ σε κάθε νέο που πιάνει δουλειά!

Μητσοτάκης από ΔΕΘ – 1.200 ευρώ σε κάθε νέο που πιάνει δουλειά!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μία σειρά παρεμβάσεων και ένα συνολικό πλαίσιο για το πώς η ελληνική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις μεταρρυθμίσεις και τον νέο κύκλο ανάπτυξης ο οποίος ανοίγεται μπροστά, παρουσιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Νέες και νέοι. Φέτος είστε στην πρώτη σειρά γιατί ακριβώς είστε προτεραιότητα για την πατρίδα» ανέφερε ο πρωθυπουργός στο άνοιγμα της ομιλίας του.

«Φέτος βρίσκομαι και πάλι στη Θεσσαλονίκη για να ενώσω και να δώσω προοπτική. Να περιγράψω το σχέδιό μας για την Ελλάδα που αλλάζει και για να παρουσιάσω τα ακόμη περισσότερα που μπορούμε να πετύχουμε μαζί μέσα στο 2022», ανέφερε.

«Πέρυσι από το βήμα της ΔΕΘ ανακοίνωσα την αγορά των 18 Rafale, που θα γίνουν 24 και τα πρώτα θα πετούν πριν το τέλος του έτους» τόνισε.

«Το αποτέλεσμα των προσπαθειών της κυβέρνησης αποτυπώνεται στα 35 δισ. ευρώ αύξησης των καταθέσεων, με σχεδόν 20 δισ. ευρώ να αποτελούν αποταμιεύσεις νοικοκυριών. Είμαι σε θέση να ανακοινώσω την αναθεώρηση του στόχου της ανάπτυξης για το 2021 από το 3,6% στο 5,9%».

Τα μέτρα για τους νέους

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους νέους εξήγγειλε ένα εθνικό σχέδιο δράσης για τη νεολαία που περιλαμβάνει:

– «Το πρώτο ένσημο»: Νέοι έως 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία όταν προσλαμβάνονται θα ενισχύονται από την πολιτεία για 6 μήνες με 1.200 ευρώ. τα 600 ευρώ θα πάνε στους εργοδότες και τα υπόλοιπα 600 ευρώ (επιπλέον της αμοιβής τους) θα πηγαίνουν απευθείας στους νέους για να τα αξιοποιήσουν όπως θέλουν

– Από το 2022 οι επιδοτούμενες καινούργιες θέσεις εργασίας αυξάνονται από τις 100.000 στις 150.000 ευρώ

– Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα επεκτείνεται και στους 28.000 σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ (1000 ευρώ ετησίως όσο διαρκούν οι σπουδές τους)

– Από 1/1/2022 μηδενίζεται για τους νέους το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας και data

– Για τους έφηβους από 15 έως 17 ετών που θα έχουν εμβολιαστεί θα λάβουν 50 Giga δωρεάν data στο κινητό τους

Παράλληλα, από 1/1/2022 καταργείται οριστικά ο φόρος στις γονικές παροχές και δωρεές

Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού: