Τη Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, με κύρια θέματα συζήτησης τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την κατάσταση της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης στο Σινά.
Κατά τη συνομιλία, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή και τους πιθανούς κινδύνους που απειλούν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση και να υπάρξει επανεκκίνηση των συζητήσεων μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών.
Ακόμα, συζητήθηκε η πρόοδος στις συζητήσεις Ελλάδας και Αιγύπτου για το ζήτημα της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Σινά και η ανάγκη να υπάρξει σύντομα συμφωνία.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις