Αρχική Ελλάδα Μητροπολίτης Φθιώτιδας: H Θεία κοινωνία δεν μεταδίδει η ίδια τον ιό –...

Μητροπολίτης Φθιώτιδας: H Θεία κοινωνία δεν μεταδίδει η ίδια τον ιό – Εμείς την γλείφουμε απο το πάτωμα αν πέσει

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Καθησυχαστικός προς τους πιστούς ήταν ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών, σχετικά με την Θεία Κοινωνία και την μεγάλη δημόσια συζήτηση που έχει ξεκινήσει με αφορμή τον κορωνοϊό.

“Πάσχουμε πάντοτε από διπολισμούς από αυτούς οι οποίοι προσεγγίζουν και απαξιώνουν και βλασφημούν έναντι του Μυστηρίου και από αυτούς που δίνουν μια μαγική χροιά στο Μυστήριο λες και η Θεία Κοινωνία  είναι πολυβιταμίνη που θα σε κάνει σούπερμαν.  O Χριστός είναι η Θεία Κοινωνία. Δεν είναι το μαγικό το οποίο θα σε κάνει να μην αρρωσταίνεις ή να μην πεθαίνεις. Αλλά δεν μεταδίδει η ίδια τον ιό.  Άλλωστε ούτε κανείς μπορεί να μας τεκμηριώσει ποτέ ότι μεταδόθηκε κάποιος ιός μέσα από την Θεία Ευχαριστία. Όποιος το ισχυρίζεται αυτό ας μας το τεκμηριώσει. Ίσα ίσα υπάρχουν εκ του αντιθέτου μαρτυρίες και εμπειρία από την ζωή της Εκκλησίας μας. Αν γνώριζα ότι ο προηγούμενος πιστός έχει προσβληθεί από κορωνοιό, φυσικά και θα κοινωνούσα αμέσως μετά από εκείνον. Θυμηθείτε πως εμείς οι ιερείς γλείφουμε από το πάτωμα την θεία κοινωνία αν τυχόν πέσει κάτω….Αν με δείτε να εξαφανίζομαι για 15 ημέρες να καταλάβετε ότι κόλλησα. Το κακό είναι ότι θα πρέπει να μπει σε καραντίνα όλος ο νομός αφού συναντιέμαι καθημερινά με πολύ κόσμο, έχω συναντηθεί με χιλιάδες….”, τόνισε χαριτολογώντας και συνέχισε:

“Οι ιερείς μεταλαμβάνουμε τελευταίοι και αφού με το ίδιο κουταλάκι έχουν κοινωνήσει όλοι οι πιστοί. Δεν βάζουμε στο τάπερ όση κοινωνία περισσέψει” είπε χαρακτηριστικά ενώ στην ερώτηση πως θα έβλεπε κάποιον πιστό να προσέρχεται στην Θεία Κοινωνία με δικό του κουταλάκι, απάντησε πως θα ήταν ένα αστείο που θα αναιρούσε το ίδιο το μυστήριο.

Απο την άλλη θυύελλα αντιδράσεων έχει σηκώσει σε μερίδα χρηστών του ίντερνετ η δήλωση του ιερέα οτι αν η Θεία Κοινωνία πέσει στο πάτωμα εμείς την γλείφουμε και ας έχει ακαθαρσίες”

Η επίμαχη δήλωση στο 32:50