Σε μήνυση κατά αγνώστων προχώρησε η δημοτική Αρχή του Βύρωνα, για βανδαλισμούς κοινόχρηστων και δημοτικών χώρων. Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του Δήμου, έχουν γίνει εκτεταμένες φθορές σε τρία σχολικά συγκροτήματα (3ο Λύκειο & 3ο Γυμνάσιο, 5ο Δημοτικό, 11ο Δημοτικό), παραβίαση παράθυρου και φθορές εντός αίθουσας στο σχολικό συγκρότημα της Αγ. Τριάδας, εκτεταμένες φθορές, για πολλοστή φορά, στον προαύλιο χώρο του 8ου Δημοτικού σχολείου, καταστροφή της πέργολας του 3ου Λυκείου και μίας βρύσης, με αποτέλεσμα να τρέχει ασταμάτητα το νερό, κομμένα καλώδια σε κολώνα στο πάρκο των οδών ‘Ανδρου και Γρηγορίου Ε’, φωτιά σε κάδο απορριμμάτων και στα αποδυτήρια του Ανοικτού 2ου Αθλητικού κέντρου, παραβίαση σε πίνακα οδοφωτισμού, με αποτέλεσμα να παραμένουν τα φώτα συνεχώς αναμμένα.

Ο δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης, δήλωσε ιδιαίτερα προβληματισμένος, αλλά και αποφασισμένος να προστατέψει τη δημόσια περιουσία και τα χρήματα που δαπανώνται για τη συντήρηση της. Για τον λόγο αυτό έγινε παράσταση από την πλευρά της δημοτικής Αρχής στο ΑΤ Βύρωνα και ασκήθηκε η μήνυση κατά αγνώστων. Δόθηκαν καταθέσεις και ζητήθηκε περισσότερη και καλύτερη φύλαξη των δημόσιων χώρων και εγκαταστάσεων, ιδιαίτερα για τον μήνα Αύγουστο, προς αποτροπή ανάλογων περιστατικών, που δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στις δημοτικές υποδομές.

 

Πηγή: ereportaz.gr