Αρχική Ελλάδα Μήνυση κατέθεσε η οικογένεια του βρέφους που πέθανε από κορονοϊό

Μήνυση κατέθεσε η οικογένεια του βρέφους που πέθανε από κορονοϊό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ψηφιακή δήλωση γέννησης

Μήνυση για τυχόν ευθύνες των γιατρών που παρακολουθούσαν το βρέφος που πέθανε από κορονοϊό κατέθεσαν σήμερα στην εισαγγελία οι οικείοι του δια του δικηγόρου τους, Αντώνη Σακαρούδη.

Η οικογένεια ζητά να διερευνηθεί εάν υπήρξε ιατρική αμέλεια από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων, στο οποίο νοσηλεύτηκε επί περίπου ένα μήνα το άτυχο βρέφος.

Η οικογένεια θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μάθει τις αιτίες του θανάτου. Θέλουμε να μάθουμε αν υπήρξε ιατρική αμέλεια” είπε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Το 37 ημερών βρέφος είχε μεταφερθεί λίγο μετά τη γέννησή του στο νοσοκομείο με κορονοϊό. Λίγες ημέρες αργότερα, παρουσίασε έντονη αναπνευστική δυσχέρεια και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”.

Όσο περνούσαν οι μέρες, η κατάστασή του άρχισε να επιβαρύνεται. Παρουσίασε επιπλοκές στην καρδιά και στα νεφρά με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τον θάνατο του βρέφους

Βρέφος άρρεν, ημερομηνία γέννησης 29.01.2021, εισήχθη στις 13.02.2021 (ηλικίας 16 ημερών) στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με ρινίτιδα και πυρετό. Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε PCR COVID-19 (+).

Νοσηλεύτηκε αρχικά στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» έως τις 18.02.2021, οπότε εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ COVID του Γ. Ν. Π. «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Παρά την κατάλληλη χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή, παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση και διασωληνώθηκε στις 19.02.2021.

Αρχικά τέθηκε σε συμβατικό μηχανικό αερισμό, αλλά λόγω εξελισσόμενης εικόνας ΑRDS, στις 22.02.2021 τέθηκε σε HFOV με πολύ υψηλές παραμέτρους. Το νεογνό κατέληξε στις 07.03.2021 και ώρα 11.45 μ.μ. σε ηλικία 37 ημερών.

Ζητήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών να διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή”.