Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατέθεσε μήνυση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω διαδικτύου και εξύβριση. Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Γεωργιάδης δήλωσε ότι, υπέβαλε τη μήνυση κατά του Πολάκη και θα ακολουθήσει και αγωγή.

Αναφέρει ότι έδειξε υπερβολική ανοχή στις συκοφαντίες και τη συνεχή λάσπη από τον Πολάκη και ότι θα τον φέρει στο δικαστήριο για να λογοδοτήσει τόσο για τις κατηγορίες εναντίον του όσο και εναντίον των εισαγγελέων που τον αθώωσαν. Προσθέτει ότι ελπίζει πως ο Πολάκης δεν θα ζητήσει να προστατευθεί από τη βουλευτική του ασυλία και ότι θα καταθέτει νέα μήνυση και αγωγή κάθε φορά που κάποιος αμφισβητεί την ηθική του ακεραιότητα.

Οι δύο πολιτικοί θα αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον στη δίκη για τις 22 υποτιθέμενες παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ κατά την υπουργία του Άδωνι Γεωργιάδη, τις οποίες ο Πολάκης είχε καταγγείλει ως παράνομες και μη αναγκαίες. Ο Πολάκης κατέθεσε επίσης μήνυση κατά του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΔΥ μέσω του δικηγόρου του, Γιάννη Απατσίδη, κατηγορώντας τον ΕΟΔΥ για το γεγονός ότι δεν παρίσταται ως πολιτική αγωγή για την υποστήριξη της κατηγορίας.

Ωστόσο, ο Πολάκης παραλείπει να αναφέρει ότι ο ΕΟΔΥ δεν παρίσταται ως πολιτική αγωγή διότι, σύμφωνα με ανεξάρτητο πόρισμα από μεγάλο δικηγορικό γραφείο και έλεγχο των στοιχείων της δικογραφίας, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε καμία ζημία για τον οργανισμό από αυτές τις προσλήψεις. Αντίθετα, οι 22 εργαζόμενοι παρείχαν ουσιαστική και αναγκαία εργασία στο πλαίσιο των καθημερινών λειτουργιών του οργανισμού.

Κατά την υπουργία του Πολάκη στο υπουργείο Υγείας, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία και απάτη στο δημόσιο σχετικά με προσλήψεις που είχε διατάξει ο ίδιος μέσω της προκήρυξης 253/2016 του ΚΕΕΛΠΝΟ, σε τρεις μετακλητούς συνεργάτες του. Η υπόθεση αυτή αρχειοθετήθηκε στο στάδιο της ανάκρισης, καθώς το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν δήλωσε πολιτική αγωγή και τόσο ο Πολάκης όσο και το ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν δηλώσει ότι οι προσλήψεις του ήταν νόμιμες και αναγκαίες.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την καταγγελία του Πολάκη για τις 22 προσλήψεις κατά την υπουργία του Γεωργιάδη, ενώ παράλληλα μηνύει το ΔΣ του ΕΟΔΥ για τη μη δήλωση πολιτικής αγωγής, παρόλο που ο ίδιος είχε ακολουθήσει την ίδια πρακτική όταν ήταν υπουργός.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις