Αρχική Παιδεία Μήνυμα Νίκης Κεραμέως σε γονείς και μαθητές: Δεν έκλεισαν τα σχολεία για...

Μήνυμα Νίκης Κεραμέως σε γονείς και μαθητές: Δεν έκλεισαν τα σχολεία για να μαζεύονται αλλού τα παιδιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μιλώντας στον «Θέμα 104,6» η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην παγκόσμια πλέον καμπάνια του «Μένουμε σπίτι», συμπληρώνοντας πως πρέπει να αποφεύγουμε όσο πιο πολύ γίνεται τις μεγάλες συναθροίσεις.

Την ίδια ώρα ανακοίνωσε ότι ξεκινά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς, όπως είπε, «είναι σημαντικό να διατηρηθεί η σχέση του μαθητή-φοιτητή με την εκπαιδευτική διαδικασία». «Η διαδικασία αυτή δεν αντικαθιστά την ύλη, αυτή θα αναπληρωθεί όταν ανοίξουν τα σχολεία» διευκρίνισε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία, αναφερόμενη στα σενάρια για την αναπλήρωση της ύλης, η Νίκη Κεραμέως, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν θα χαθεί ούτε το ακαδημαϊκό ούτε το σχολικό έτος, τόνισε ότι «εάν το σχολείο κλείσουν μέχρι τρεις εβδομάδες, αναπληρώνουμε έδαφος με σχετικά ήπιους τρόπους όπως μείωση ώρας στα 35 λεπτά». «Για μεγαλύτερο διάστημα εκεί θα μιλήσουμε ενδεχομένως για επέκταση σχολικού έτους, για μείωση ύλης και καθυστέρηση στην έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων», πρόσθεσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό.

«Καταρχήν θα προσπαθήσουμε για όσο πιο κοντά στην πραγματική ημερομηνία» συμπλήρωσε η υπουργός για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τέλος σε σχετική ερώτηση που τις έγινε για το εάν θα κλείσουν και οι Εκκλησίας η κυρία Κεραμέως απάντησε ότι «θα ακολουθήσουμε αυστηρά τις οδηγίες των ειδικών».