Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στις υπερβολικές και δυσμενείς προεκτάσεις που έχουν για τους πολίτες και για την ιδιωτική ασφάλιση οι ανατιμήσεις στα ασφάλιστρα Υγείας στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, η κατάσταση με τις αυξήσεις των ασφαλίστρων Υγείας οδηγεί σε ακυρώσεις συμβολαίων καθώς οι ασφαλισμένοι αδυνατούν να πληρώσουν και δημιουργείται κοινωνικό πρόβλημα.

Στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσε ότι είναι αναγκαία η παρέμβαση της κυβέρνησης σε δύο κατευθύνσεις:

  • να αναθεωρηθεί το νομοθέτημα που ισχύει εδώ και τρία χρόνια συνδέοντας τον πληθωρισμό και τον σχετικό δείκτη του ΙΟΒΕ με τις αυξήσεις που κάνουν τα νοσοκομεία και
  • να καταργηθούν ή να μειωθούν οι δύο φόροι που πληρώνουν οι καταναλωτές και στα ασφάλιστρα και στην τυχόν νοσηλεία τους».

Τέλος, όπως είπε, το ολιγοπώλιο που έχει δημιουργηθεί στον ιδιωτικό τομέα Υγείας, σαφώς και επιδρά στην κατάσταση.

Επίσης ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε και στις αυξήσεις των ασφαλίστρων στα οχήματα τονίζοντας ότι συνδέονται με την υπεραύξηση των ατυχημάτων που συμβαίνουν, αναφέροντας ωστόσο ότι στην Ελλάδα παραμένουν χαμηλά σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις