Οι Πανελλήνιες εξετάσεις ολοκληρώθηκαν, οι βαθμολογίες ανακοινώθηκαν και πλέον φοιτητές και γονείς αναζητούν φοιτητική κατοικία.

O Στράτος Στρατηγάκης, μαθηματικός – σύμβουλος σταδιοδρομίας, μίλησε στην ΕΡΤ και έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για το πώς κάποιος φοιτητής μπορεί να αιτηθεί μετεγγραφής σε αντίστοιχη σχολή άλλης πόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατηγάκη δύο είναι οι βασικές κατηγορίες φοιτητών που μπορούν να ζητήσουν μετεγγραφή: Όσοι αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα με τις αιτήσεις να υπόκεινται σε ποσοτικό περιορισμό και οι επιτυχόντες που έχουν έχουν αδέλφια φοιτητές. Σε αυτή την περίπτωση η αίτηση γίνεται δεκτή, δίχως ποσοτικό περιορισμό.

«Στην πρώτη κατηγορία (οικονομικά – κοινωνικά κριτήρια) υπάρχει ένα 15% ποσοτικός περιορισμός, ενώ στη δεύτερη κατηγορία δεν υπάρχει ποσοτικός περιορισμός».

Ο κ. Στρατηγάκης διευκρίνισε ότι στην περίπτωση που και τα δύο αδέλφια φοιτούν σε κάποια ανώτερη ή ανώτατη σχολή μετεγγραφή δικαιούται μόνο ο πρωτοετής φοιτητής/τρια.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο σταδιοδρομίας οι περιορισμοί στις μετεγγραφές αφορούν:

  • Μόνο σε αντίστοιχο τμήμα άλλης Περιφερειακής Ενότητας
  • Μόνο αν πιάνει τη βάση της Μετεγγραφής (βάση τμήματος – 2750 μόρια)

Oι σχετικές αιτήσεις θα γίνουν αυτόματα και η ψηφιακή πλατφόρμα για τις μετεγγραφές θα ελέγξει τα στοιχεία που θα δηλωθούν. Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.