Αρχική Ελλάδα Μεταναστευτικό, Λέσβος: Τραυματίες από τις συγκρούσεις στο Διαβολόρεμα

Μεταναστευτικό, Λέσβος: Τραυματίες από τις συγκρούσεις στο Διαβολόρεμα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στη διάρκεια συγκρούσεων με τις δυνάμεις των ΜΑΤ- Φωτιά από ρίψεις δακρυγόνων στην Καράβα

Τρεις πολίτες και έξι αστυνομικοί έχουν διακομισθεί αυτή την ώρα στο Κέντρο Υγείας Καλλονής, στη Λέσβο, έχοντας τραυματισθεί στη διάρκεια συγκρούσεων  στην περιοχή Διαβολόρεμα. Αυτή την ώρα η κατάσταση παραμένει έκρυθμη στο νησί.

Νωρίτερα, μεγάλη πορεία πολιτών και φορέων ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη προς το Διαβολόρεμα και την Καράβα, σημεία εισόδου προς την επιταγμένη έκταση του Καβακλή, όπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα, στα συγκεκριμένα σημεία κάτοικοι των περιοχών συγκρούονται μεαστυνομικές δυνάμεις, ιδιαίτερα στην περιοχή της Καράβας από τη μεριά του Μανταμάδου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται από την περιοχή της Καράβας, έχει ξεσπάσει φωτιά σε δασική έκταση που βρίσκεται κοντά στο δρόμο μετά από τις συνεχείς ρίψεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων που εκτόξευσαν άνδρες των ΜΑΤ.

Tρεις είναι οι εστίες της φωτιάς με την Πυροσβεστική να έχει επικεντρωθεί στην πρώτη που είναι και η μεγαλύτερη εστία.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς.

Κατήγγειλε προπηλακισμό από τα ΜΑΤ ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου

Στην προσπάθειά του να έρθει σε επαφή με τους αξιωματικούς που διευθύνουν τις επιχειρήσεις στο σημείο Διαβολορεμα, ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου Κώστας Παππος κατήγγειλε επώνυμα τον προπηλακισμο του από άντρα των ΜΑΤ.

Με την ένταση στο κόκκινο στην περιοχή με συνεχείς ρίψεις χημικών και βομβών κρότου λάμψης, ο Αντιδήμαρχος έκανε έκκληση για συνεννόηση με τους ιθύνοντες. Το αποτέλεσμα ήταν να χτυπηθεί από αστυνομικό που ήθελε φανερά να του αποσπάσει και να καταστρέψει το κινητό που είχε ανα χείρας

Στο μεταξύ είναι δεκάδες τα περαστικά με αναπνευστικά προβλήματα στο κέντρο υγείας Καλλονής.

Πηγή: Stonisi