Αρχική Μόνιμοι Μετακινήσεις και μισθολογικές μειώσεις για τους εργαζόμενους στα ταμεία

Μετακινήσεις και μισθολογικές μειώσεις για τους εργαζόμενους στα ταμεία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τον προβληματισμό τους για την χαμηλή πορεία εσόδων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και την ανησυχία τους για τις θέσεις εργασίας τους, εκφράζουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Το κλίμα εργασιακής ανασφάλειας διογκώνεται, καθώς από την 1η Απριλίου το πλεονάζον προσωπικό του νέου υπερταμείου θα μεταταχθεί σε άλλες υπηρεσίες και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ΚΕΑΟ και του ΣΕΠΕ. Εκτός από τις μετακινήσεις 1.000 περίπου εργαζομένων, αρκετοί υπάλληλοι θα δουν και μισθολογικές μειώσεις, καθώς θα χάσουν το επίδομα ευθύνης που έπαιρναν ως διευθυντές σε θέσεις που καταργήθηκαν λόγω της ενοποίησης.

Το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΠΟΣΕ) ΙΚΑ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) συναντήθηκαν με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότη Μηταράκη και τους εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων τους στα πρώην ταμεία, καθώς και την πορεία των εσόδων του ΕΦΚΑ σε σχέση με τις υποχρεώσεις του.

Ο κ. Αυγενάκης διαβεβαίωσε ξεκάθαρα ότι στους σχεδιασμούς του κόμματος για την κοινωνική ασφάλιση, δεν τίθεται κανένα ζήτημα «πλεονάζοντος» προσωπικού για τους εργαζομένους στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, αφού η υποστελέχωση που υπάρχει είναι κάτι το αυταπόδεικτο.

Σε ότι αφορά τις λειτουργικές αδυναμίες του ΕΦΚΑ, οι συνδικαλιστές εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσο «με τις υπάρχουσες οργανωτικές αδυναμίες είναι εφικτός ο στόχος έκδοσης όλων των εκκρεμών αποφάσεων συνταξιοδότησης μέχρι 30/9/2017».

Στο μεταξύ, ο ΕΦΚΑ κατέχει πλέον ποσοστό 50,626% επί των κοινών ονομαστικών μετοχών της Attica Bank, λόγω της μεταφοράς 1.184.312.369 κοινών μετοχών της Τράπεζας από τη μερίδα που κατείχε το πρώην Ε.Τ.Α.Α./Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.