Μεσολόγγι: Τι είπε ο 51χρονος για τα δανεικά, τους θησαυρούς και τις λίρες 

Σε αντιφάσεις υπέπεσε κατά τη διάρκεια της εξάωρης απολογίας του στην ανακρίτρια ο 51χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, ο οποίος όμως δήλωνε διαρκώς πως δεν διέπραξε το έγκλημα. “Σας το ξαναείπα είμαι αθώος. Όσες φορές και να με ρωτήσετε θα συνεχίσω να σας το λέω πως δεν σκότωσα εγώ τον Μπάμπη” τόνισε.

Ο ίδιος στην απολογία του αναφέρθηκε στη διαδρομή που ακολούθησε τονίζοντας: «Δεν προσχεδίασα καμία επίθεση. Εγώ απλά έκανα μια εξυπηρέτηση σ’ έναν φίλο. Το αυτοκίνητο συνέχισα να το κινώ γιατί πριν από λίγες μέρες είχε ένα θέμα με τη μπαταρία και ο μάστορας που το είδε μου είπε πως πρέπει να κινείται για να φορτίζει η μπαταρία».

Μίλησε και για τα δανεικά που χρωστούσε στο θύμα αλλά και για το εάν γνωρίζει πως στον Μπάμπη χρωστούσαν κι άλλα άτομα:

“Τα δανεικά χρήματα που μου αποδίδουν πως χρωστούσα δεν ισχύουν, τα μόνα λεφτά που είχα δανειστεί από τον Μπάμπη ήταν 1.000 ευρώ και πιο παλιά τον Ιούνιο, όταν και του δανείστηκα 6.500 ευρώ τα οποία είναι αυτά που μου δείξατε σε μηνύματα στο Facebook, δεν υπάρχουν άλλα δανεικά πέρα από αυτά που σας είπα. Δε μου είχε αναφέρει (το θύμα) πως του χρωστούσαν άλλα άτομα και δεν πιστεύω πως θα δάνειζε χρήματα σε κάποιο άτομο που δε γνώριζε καλά. Ο χαρακτήρας του ήταν τέτοιος… αλλά ακόμα κι αν ισχύει κάτι τέτοιο δε θα μου το έλεγε, δε μπορώ να γνωρίζω εγώ αν ισχύει κάτι τέτοιο…».

Κατά την απολογία του ερωτήθηκε και για το κινητό του θύματος. Συγκεκριμένα, του ζητήθηκε να εξηγήσει ότι στις 20:37, όταν ο Μπάμπης επιβιβάστηκε στο όχημά του, προκύπτει ότι έκανε χρήση του κινητού του για έναρξη συνεδρίας στο διαδίκτυο, η οποία διακόπηκε στις 23:49. “Εδώ δεν το είδα, δεν είδα καν αν είχε πάνω του το κινητό τηλέφωνο” απάντησε.

Έχει αποδειχθεί από την άρση του απορρήτου ότι το τηλέφωνο του Μπάμπη κατά τη διάρκεια της διαδρομής που ήταν μαζί με τον φερόμενο ως δράστη που είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, ήταν σε συνεδρία, ήταν ανοιχτή η γραμμή σε κάποια εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι ο Μπάμπης το είχε ανοιχτό για να ακούει κάποιος χωρίς να το αντιληφθεί ο κρεοπώλης, ο οποίος όταν ρωτήθηκε από τον ανακριτή και από τις διωκτικές αρχές αν είχε το τηλέφωνό ο Μπάμπης, είπε “δεν ξέρω, δεν το είδα”. Που σημαίνει ότι η συνεδρία την οποίαν είχε ο Μπάμπης δεν ήταν για να μιλάει ο Μπάμπης, απλώς το είχε ανοιχτό για να ακούγεται η συνομιλία” τόνισε στην ΕΡΤ ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης.

Αίσθηση προκαλεί και ένα άλλο σημείο της απολογίας του κατηγορουμένου που έχει στα χέρια της η ΕΡΤ. Όπως τόνισε ο κατηγορούενος: “Εδώ και δύο χρόνια σε συζητήσεις ο Μπάμπης μου είχε πει ότι ψάχνει θησαυρούς, λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργαζόταν με κάποιον από το Αιτωλικό και το Αγρίνιο, το ονόματα των οποίων δεν μου είχε πει. Ήθελε να αγοράσει και κάποιο μηχάνημα ανίχνευσης χρυσού για 1.300 ευρώ“.

Όσον αφορά στη δικογραφία, σε αυτή αναφέρεται η ύπαρξη ενός τετραδίου στο οποίο το θύμα είχε σημειώσει όσους του χρωστούσαν χρήματα. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο 51χρονος κατηγορούμενος του χρωστούσε 3.000 ευρώ, κάποια ξαδέρφη του 1.500, ένας φίλος του 400 και ένας άλλος φίλος του 100 ευρώ.

Στην κατάθεσή της η ξαδέλφη του επιβεβαίωσε ότι είναι εκείνη που αναφέρεται στο τετράδιο και ότι είχε δανειστεί 1.500 ευρώ από τον Μπάμπη στις 28/2/2023 και το “1000” που αναγράφεται στο τετράδιο ήταν το υπόλοιπο που του χρωστούσε. Ομοίως και ο φίλος του παραδέχθηκε ότι είχε λάβει από τον Μπάμπη 400 ευρώ το καλοκαίρι του 2022.

Τέλος, όλα όσα αναφέρονται στη δικογραφία ό,τι έχουν βρεθεί, έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου και εξετάζονται.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις