Αρχική Πολιτική Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος!

Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Από την επόμενη χρονιά θα υπάρξει σημαντική μείωση που θα ανακοινώσουμε τις επόμενες εβδομάδες, σε ό,τι αφορά τις ΥΚΩ (τις χρεώσεις για τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας)», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε πως «έχουμε προχωρήσει σε μικρή ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης και από εκεί θα εξοικονομήσουμε αρκετές δεκάδες εκατ. ευρώ από την επόμενη χρονιά, τα οποία θα αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς όλων των καταναλωτών».

«Έως το τέλος του χρόνου θα ξέρουμε ποια ακριβώς θα είναι αυτή η ελάφρυνση. Την έχουμε υπολογίσει, είναι αρκετά σημαντική, και θα ανακοινώσουμε και ποια θα είναι η ελάφρυνση τα επόμενα χρόνια από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις (τέλη) μέσα από το επενδυτικό πλάνο που προωθούμε ως κυβέρνηση και ο ΑΔΜΗΕ, ο αρμόδιος διαχειριστής, υλοποιεί», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζουμε πως η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει επιδότηση στο ρεύμα, η οποία θα είναι 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα και θα καταβληθεί σε όλους τους καταναλωτές χαμηλής τάσης, επιχειρήσεις και νοικοκυριά για κατανάλωση έως 300 κιλοβατώρες το μήνα, στο διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου χωρίς να αποκλείεται παράταση αν χρειαστεί.