Αρχική Οικονομία Μειωμένα ενοίκια: Μέχρι σήμερα οι δηλώσεις για τον Φεβρουαρίου

Μειωμένα ενοίκια: Μέχρι σήμερα οι δηλώσεις για τον Φεβρουαρίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να δηλώσουν τα μειωμένα ενοίκια για το μήνα Φεβρουάριο, προκειμένου να αποζημιωθούν για τις εισοδηματικές απώλειες που έχουν υποστεί.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, άνοιξε την πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων Covid για να δηλωθούν τα μειωμένα ενοίκια του Φεβρουαρίου.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν προθεσμία για να εμφανίσουν τα “χαμένα” ενοίκια στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 31 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων Covid θα δηλωθούν τα μειωμένα ενοίκια που έχουν καταβάλει:

επιχειρήσεις του λιανεμπορίου ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον.

επιχειρήσεις της εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες κ.ά.) ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα.

επιχειρήσεις του πολιτισμού (θέατρα, κινηματογράφοι).

κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

βιβλιοπωλεία.

γυμναστήρια.

επιχειρήσεις του αθλητισμού.

επιχειρήσεις του τουρισμού όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών, καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.