Αρχική Ελλάδα Κρήτη: Μεγάλες καταστροφές απο την κακοκαιρία – Επιχείρηση διάσωσης απο την ΕΜΑΚ

Κρήτη: Μεγάλες καταστροφές απο την κακοκαιρία – Επιχείρηση διάσωσης απο την ΕΜΑΚ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μεγάλα προβλήματα και δρόμους ποτάμια έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη τις τελευταίες ώρες.

Όπως αναφέρει το ekriti, η καταρρακτώδης βροχή που έπεσε είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλές οδικές αρτηρίες τόσο στην πόλη όσο και στα προάστια. Στην οδό Δερβενακίων, η αστυνομία έκλεισε την πρόσβαση καθώς το ρέμα της περιοχής έχει υπερχειλίσει από τα νερά της βροχής.

Ευτυχώς – λόγω του lockdown – η κίνηση ήταν αισθητά περιορισμένη στους δρόμους και δεν υπήρχαν προβλήματα, σε αντίθεση με το μεσημέρι και την κυκλοφοριακή ταλαιπωρία που σημειώθηκε.

Δείτε Βίντεο απο την περιοχή Γούβες στον Ν. Ηρακλείου

Δυστυχώς στο έλεος της σφοδρής κακοκαιρίας βρίσκεται για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η Κρήτη, καθώς στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές του Δήμου Χερσονήσου αλλά κυρίως στην Ανάληψη, τη Σταλίδα, τις Γούρνες, τις Γούβες και τον Μοχό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αρκετά είναι τα οχήματα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ στην περιοχή των Γουρνών ένα όχημα με τα alarm σε λειτουργία παρασύρθηκε μέχρι τη θάλασσα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη έρευνες για το ενδεχόμενο στο εσωτερικό του να υπήρχαν επιβάτες.

Η ΕΜΑΚ επιχειρεί στην περιοχή των Γουρνών, με βάρκες και το ερπυστριοφόρο, καθώς σύμφωνα με όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη ο Δήμαρχος Γιάννης Σέγκος το ποτάμι των Γουβών έχει φουσκώσει και παρέσυρε αυτοκίνητα προς τη θάλασσα.

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς δύναμη της αποτελούμενη από 8 οχήματα και τουλάχιστον 16 άνδρες επιχειρεί σε διάφορα σημεία των πληγεισών περιοχών.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, αυλές και ισόγεια κτίσματα έχουν πλημμυρίσει, ενώ λάσπες και φερτά υλικά εμποδίζουν την πρόσβαση.

Δείτε βίντεο εδώ και εδώ