Αρχική Υπουργεία Με τις καθαρίστριες των σχολείων συναντήθηκε ο Χαρίτσης

Με τις καθαρίστριες των σχολείων συναντήθηκε ο Χαρίτσης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Προτεραιότητά μας η κατοχύρωση των αυτονόητων εργασιακών δικαιωμάτων τους» υπογραμμίζει ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα η οποία αναφερόμενη στο διεκδικητικό πλαίσιο του κλάδου επισημαίνει στον λογαριασμό της στο twitter: «Το βασικό αίτημά τους για κανονικές συμβάσεις εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δεν είναι μόνο δίκαιο, είναι και ηθικό και πρέπει να γίνει πράξη».

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών, συναντήθηκε με Τούρκους δημάρχους από την Ένωση για την Ειρήνη και Επικοινωνία στο Αιγαίο οι οποίοι ήρθαν να εκφράσουν την υποστήριξή τους στους πυρόπληκτους της Αττικής.

«Οι δύο λαοί ζούμε στην ίδια περιοχή, αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα & αγωνίες. Η αλληλεγγύη & η ανθρωπιά μας φέρνουν πιο κοντά», ανέφερε ο κ. Χαρίτσης στον λογαριασμό του στο twitter, μετά τη συνάντηση.

Η τουρκική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους: Μπουλέντ Τανίκ πρόεδρο του Συνδέσμου Ειρήνης και Συνύπαρξης στο Αιγαίο, Οσμάν Οσγκιβέν , πρώην δήμαρχο του Δικελί- Σμύρνης, Ζεινέπ Αλτιόκ Ακατλί, πρώην βουλευτή της Σμύρνης και πρώην αντιπρόεδρο του CHP και Μεχμέτ Σοϊσαλάν, πρώην δήμαρχο της πόλης Δίδυμα(Didim)-Αϊδινίου, συνοδευόταν από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά.

Μια ημέρα νωρίτερα τα μέλη της αντιπροσωπείας συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου στο γραφείο του. Ακολούθησε επίσκεψηστις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής και συναντήσεις με τους δημάρχους Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς και Μαραθώνα Η. Ψινάκη, προς τους οποίους εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση για τη μεγάλη καταστροφή αλλά και για τα θύματα από την πυρκαγιά. Επίσης δήλωσαν ότι είναι στη διάθεση των δημάρχων για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν για τις περιοχές που έχουν πληγεί. Σκοπός της συνάντησης ήταν η σύσφιξη των σχέσεων και η καλή συνεργασία των δύο λαών σε τοπικό επίπεδο, αλλά και σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ειρήνη στο Αιγαίο.