Αρχική Περιφέρειες Με ομογενείς της Γερμανίας συναντήθηκε ο Γιώργος Πατούλης

Με ομογενείς της Γερμανίας συναντήθηκε ο Γιώργος Πατούλης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Αποτελεί προσωπικό μου στοίχημα η Περιφέρεια Αττικής να συμβάλλει ενεργά στην επανεκκίνηση των σχέσεων της Μητέρας Πατρίδας με τους Έλληνες της Διασποράς.
Στόχος μας είναι να ενώσουμε ως κοινωνία τις δυνάμεις μας και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες γέφυρες για να μπορούμε να υλοποιούμε δράσεις εξωστρέφειας.

Θέλουμε η Περιφέρεια Αττικής να αποτελέσει το σπίτι όλης της ομογένειας.

Αυτό θα το καταφέρουμε με συγκεκριμένες δράσεις και με τη δημιουργία Γραφείου Απόδημου Ελληνισμού στο οποίο θα μπορεί να απευθύνεται όλη η ομογένεια».
Τη σχετική επισήμανση έκανε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους της ομογένειας στο Μόναχο όπου βρέθηκε με αφορμή τη διεξαγωγή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.
Όπως υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης «όλοι μαζί ενωμένοι θα εργαστούμε με κοινό όραμα την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Ελλάδας.
Η Περιφέρεια Αττικής αγκαλιάζει όλους τους ομογενείς οι οποίοι διψούν να προσφέρουν στην μητέρα πατρίδα γνώση, εμπειρία, επενδύσεις και κυρίως την αγάπη τους».

Ομογενειακή ψήφος

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι εκπρόσωποι των ομογενών διατύπωσαν και τις ενστάσεις τους σχετικά με τους περιορισμούς που προβλέπει το σχέδιο νόμου για την ομογενειακή ψήφο. Μάλιστα υποστήριξαν ότι σε περίπτωση που εφαρμοστεί αυτό το νομικό πλαίσιο οι περιορισμοί που θα επιβάλλονται θα εμποδίζουν την πλειονότητα των ομογενών να ψηφίσουν. Μεταξύ άλλων πρότειναν την καθιέρωση και της επιστολικής ψήφου, κάτι που ισχύει εδώ και χρόνια στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε ότι γίνεται καθημερινά δέκτης παραπόνων από το σύνολο της ομογένειας η οποία ζητά επιτακτικά να μην υπάρξουν περιορισμοί που θα τους εμποδίζουν να ψηφίζουν.
«Είμαι στο πλευρό της ομογένειας και ακούω με προσοχή τα όσα μου λέτε. Πρόκειται για επιχειρήματα τα οποία και θα μεταφέρω στην πολιτική ηγεσία της χώρας μας προκειμένου να τα λάβει υπόψη της» σημείωσε.

Τουρισμός υγείας και ευεξίας

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού στην Αττική και σε όλη την Ελληνική επικράτεια.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης δεν επιτρέπεται να συνεχίσουμε να είμαστε ουραγοί στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας πως «η Αττική, αλλά και συνολικά όλη η χώρα διαθέτει τις προϋποθέσεις για να γίνει κέντρο ανάπτυξης, ευεξίας και θεματικού τουρισμού. Στην προσπάθεια αυτή σας θέλουμε συνοδοιπόρους και συνεργάτες μας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Απόστολος Κώτσης Πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας HAAR του Μονάχου, ο Κυριάκος Ξεπαπαδάκος Αναπληρωτής Γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού της ΝΔ, ο Μανώλης Κουγιουμουτζής Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, η Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου και Ιατρός Αργυρή Παρασύρη-Bauer, ο Θεόδωρος Λουπεγίδης Εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου Αλλοδαπών του Δήμου Μονάχου, ο Γιώργος Παπάς δημοσιογράφος και ανταποκριτής, ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, κ.α.