ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε μια αποκάλυψη όσον αφορά την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, που προανήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, προχώρησε ο ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι προαναφερθέντες θα δουν νωρίτερα απ ο,τι υπολογιζόταν, και συγκεκριμένα από το καλοκαίρι του 2021, την αύξηση των εισοδημάτων τους λόγω της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης,  με την εκκαθάριση των δηλώσεων τους  για το φορολογικό έτος του 2020.

Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα  θα δουν από την 1η Ιανουαρίου και κάθε μηνά για το 2021 αύξηση των  εισοδημάτων τους λόγω της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης και της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.

Ενδεικτικά για μηνιαία εισοδήματα χιλίων ευρώ η αύξηση θα είναι περίπου 15 ευρώ και για εισοδήματα 1500 ευρώ, θα είναι  35 ευρώ.

Επιπρόσθετα, ελεύθερος επαγγελματίας ή αγρότης και έχει δηλώσει εισοδήματα 20.000 ευρώ, το καλοκαίρι του 2021 θα δει αύξηση της τάξης των 176 ευρώ στα έσοδα του ενώ αντιστοίχως ελεύθερος επαγγελματίας ή αγρότης που δήλωσε εισοδήματα 30.000 ευρώ θα δει αύξηση των 676 ευρώ.

Ταυτόχρονα, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ισχύει και για τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και την ΕΥΔΑΠ

Την ιδία ώρα, τουλάχιστον 10 χιλιάδες κάτοικοι , 26  πολύ μικρών νησιών της χωράς απαλλάσσονται από φέτος από την καταβολή ΕΝΦΙΑ

Πρόκειται μεταξύ άλλων για τα νησιά Φούρνους, Άγιο Ευστράτιο, Οινούσσες, Ψαρά , Αγαθόνησι, Λειψούς, Κάσο, Καστελόριζο, Τήλο , Χάλκη ,  Νίσυρο , Γαύδο , Ερεικούσα, Οθωνούς , Μαθαράκι.

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που επρόκειτο να αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες θα καθυστερήσουν 10 ημέρες για να γίνει νέα εκκαθάριση.

Πηγή: skai.gr