Μαθητής κατήγγειλε τον πατέρα του, «Πρέπει να προστατέψω τη μαμά μου»

Με ένα τηλεφώνημα στην άμεση δράση ένας 15χρονος μαθητής από την Θεσσαλονίκη κατήγγειλε τον πατέρα του για ενδοοικογενειακή βία και κακοποιητική συμπεριφορά προς αυτόν αλλά και προς την μητέρα του.

«Σκέφτηκα ότι ο μπαμπάς πάλι χτύπησε τη μαμά και αμέσως κάλεσα το 100. Ήμουν μακριά και σκέφτηκα ότι δεν θα φτάσω εγκαίρως», είπε χαρακτηριστικά ο ανήλικος, θύμα κι ο ίδιος της κακοποιητικής συμπεριφοράς του πατέρα του.

Νιώθω ότι πρέπει να προστατέψω τη μαμά μου...» - 15χρονος κατήγγειλε τον  πατέρα του για κακοποιητική συμπεριφορά

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε προηγηθεί τα προηγούμενα 24ωρα ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της 44χρονης μητέρας του.

Τα προηγούμενα 24ωρα είχε προηγηθεί ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της 44χρονης μητέρας του με δράστη τον 50χρονο, η μητέρα του ανήλικου είχε καλέσει στο τηλέφωνο οικογενειακή φίλη και της είχε εκμυστηρευτεί ότι δεν είναι καλά. Η γυναίκα κάλεσε τον 15χρονο ο οποίος αισθάνθηκε ότι έπρεπε να δράσει. «Σκέφτηκα ότι ο μπαμπάς πάλι χτύπησε τη μαμά και αμέσως κάλεσα το 100. Ήμουν μακριά και σκέφτηκα ότι δεν θα φτάσω εγκαίρως», είπε χαρακτηριστικά.

«Νιώθω ότι πρέπει να προστατέψω τη μαμά μου. Όταν λείπω από το σπίτι το μυαλό μου είναι συνεχώς εκεί», κατέθεσε ο ανήλικος στους αστυνομικούς, εκφράζοντας την επιθυμία του να φύγει ο πατέρας του από το σπίτι «για να ηρεμήσουμε».

Ο 50χρονος φερόμενος ως δράστης, σεσημασμένος μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας και με παρελθόν εγκλεισμού στις φυλακές, συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία και εις βάρος του απαγγέλθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση και σωματική βλάβη ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, απλή και επικίνδυνη.

Κατά πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος έχει απελαθεί παλιότερα από τη χώρα και επέστρεψε παράνομα.

Στην 44χρονη σύντροφό του, η Αστυνομία δρομολόγησε τις διαδικασίες για την χορήγηση panic button. Εξεταζόμενη από τους αστυνομικούς, η ίδια πάντως δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις