Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανέδειξε την ανάγκη για ενωμένη αντίδραση απέναντι στην έμφυλη βία, ενώ επισκέφτηκε μια υπαίθρια μουσική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας στην παραλία της Αλεξανδρούπολης.

Τόνισε ότι η καταπολέμηση της βίας αποτελεί κοινή υποχρέωση όλης της κοινωνίας και επισήμανε τη σημασία της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης των νέων για την αντιμετώπιση κάθε μορφής κακοποίησης.

«Η έμφυλη βία είναι κάτι που μας αφορά όλους και όλες. Το πιο σημαντικό- δεν ξέρω ποιοι είναι οι λόγοι, δεν ξέρω γιατί τώρα εμφανίζονται τόσα πολλά κρούσματα και αν αυτό απλώς οφείλεται στο ότι είναι οι δρόμοι πιο ανοιχτοί και οι καταγγελίες συχνότερες ή έχουν πυκνώσει – όλα αυτά θα τα βρουν οι ειδικοί επιστήμονες, θα αναλυθούν, θα τα δούμε στην πορεία. Το ζήτημα είναι ένα όμως. Ότι καμία γυναίκα δεν πρέπει ποτέ και κανένας άνθρωπος δεν πρέπει ποτέ να αισθανθεί μόνος. Η βία είναι κάτι που πρέπει, ως κοινωνία, να αποδοκιμάζουμε. Να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας ζώντας μακριά από τη βία. Να μαθαίνουν έτσι και, άρα, να αποδοκιμάζουν και να καταγγέλλουν, αν χρειαστεί, οποιοδήποτε φαινόμενο.
Η δημοκρατία και η ελευθερία είναι αυτό που χρειαζόμαστε όλοι. Να αναπνέουμε και να ζούμε ελεύθερα στην κοινωνία, αποδεχόμενοι ο ένας τον άλλον, το διαφορετικό. Και για αυτό είναι πολύ σημαντικό να γίνονται αυτές οι εκδηλώσεις», είπε.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις