Bαρύτατο έγκλημα χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας την Παρασκευή το πρωί στο Action24, για την επίθεση των κουκουλοφόρων στη Νομική με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός διδακτορικού φοιτητή προτείνοντας να διαγράφεται όποιος φοιτητής κριθεί με απόφαση της Δικαιοσύνης ότι συμμετέχει σε τέτοιες επιθέσεις.
«Αυτό που επικρατούσε για 10ετιες στη χώρα ήταν ένα από τα πιο τραγικά φαινόμενα της μεταπολίτευσης καθώς κατά ένα ποσοστό τα πανεπιστήμια γίνονταν χώρος εγκληματικότητας και ανομίας» είπε αρχικά ο Παύλος Μαρινάκης.
«Αυτήν τη στιγμή όλοι έχουμε μια πολύ μεγάλη ευθύνη: Και η κυβέρνηση και οι πρυτανικές Αρχές. Kαι υπάρχουν πρυτανικές Αρχές που συνεργάζονται και άλλες που κλείνουν τα μάτια» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε:
«Η πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν πέτυχε ως εγχείρημα και εμείς ως κυβέρνηση δεν έχουμε πρόβλημα να αποδεχόμαστε τις αστοχίες μας.
Και αυτό γιατί όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος τα προβλήματα στα Πανεπιστήμια είναι σημειακά.
Δηλαδή το πρόβλημα δεν είναι συνολικό. Η βαριά εγκληματικότητα υπάρχει σε ορισμένα μεγάλα πανεπιστημιακά Ιδρύματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε κάποια πολυτεχνικά ιδρύματα.
Κάποιοι από αυτούς είναι φοιτητές και κάποιοι άλλοι όχι. Και η δράση τους πρέπει να αντιμετωπίζεται από την κανονική αστυνομία που αντιμετωπίζει το οργανωμένο έγκλημα».
O κ. Μαρινάκης εξαπέλυσε επίθεση στην Αριστερά και την Κεντροαριστερά λέγοντας ότι για χρόνια «είτε έκλειναν τα μάτια είστε στήριζαν ανοιχτά τις νοσηρές μειοψηφίες φοιτητών και μη φοιτητών που “μόλυναν” με παραβατικότητα τα ελληνικά πανεπιστήμια».
Ασκώντας κριτική στη στάση των κομμάτων της Αριστεράς, συνέχισε λέγοντας ότι «για πάρα πολλά χρόνια πολύ μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος και αναφέρομαι στην αριστερά και την κεντροαριστερά, δεν ήταν στη σωστή πλευρά και δεν στέκονταν στο πλευρό της σιωπηρής πλειοψηφίας και είτε έκλειναν τα μάτια είτε στήριζαν ανοιχτά τις νοσηρές μειοψηφίες φοιτητών και μη φοιτητών που “μόλυναν” με παραβατικότητα τα ελληνικά πανεπιστήμια».
Αφού εξέφρασε την ελπίδα οι κουκουλοφόροι που εισέβαλαν στη Νομική «να έχουν παραδειγματική τιμωρία με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα, όπως αποφασίσει η δικαιοσύνη», τόνισε ότι «το έγκλημα πρέπει να λέγεται έγκλημα, για χρόνια δεν μιλούσαν για εγκληματίες, υπήρχαν πορείες για το άσυλο».
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις