Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Δημήτρης Βερβεσός, είχε γνώση του περιεχομένου της έκθεσης του πραγματογνώμονα Αναστασίου Δέδε. Η έκθεση αυτή, όπως τόνισε, κατέρριπτε όλες τις θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την πυρόσφαιρα που σχηματίστηκε αμέσως μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι ο κ. Βερβεσός, σε πρόσφατη συνέντευξή του, παραδέχθηκε πως, λόγω της ιδιότητάς του, δεν δημοσιοποίησε το περιεχόμενο της έκθεσης. Ωστόσο, τον κατηγόρησε πως, παρά το ότι γνώριζε την αλήθεια, εξέφραζε δημόσια απόψεις που αντιτίθενται στα συμπεράσματά της.

«Τα όσα είπε ο κ. Βερβεσός στην τελευταία του συνέντευξη, θεωρώ ότι είχαν πολύ σωστή βάση, είχαν και θεσμικότητα που μας είχε λείψει. Δεν μπορεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ να κάνει πολιτική, αλλά δεν είναι αυτά που έλεγε ο κ. Βερβεσός τις τελευταίες εβδομάδες. Επέλεξε να φύγει από τα όρια της θεσμικής του ιδιότητας. Διατύπωνε απόψεις, θέσεις, έχω αρκετές συνεντεύξεις του δει. Κορυφαία μια στο Kontra Channel που έχει μιλήσει για συγκάλυψη, έλαια σιλικόνης, κατηγορεί τον πρωθυπουργό, έχει μιλήσει για μπάζωμα με σκοπό τη συγκάλυψη. Δεν μιλούσε ως ένας θεσμικός παράγων της χώρας ως όφειλε και να λέει ότι όλα θα τα πει η δικαιοσύνη», είπε συγκεκριμένα ο Παύλος Μαρινάκης.

«Αυτό που λέω δεν έχει να κάνει με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣΑ που δεν έκαναν πολιτική στο όνομα της ιδιότητάς τους. Ο κ. Βερβεσός επέλεξε να αποκτήσει πολιτική στάση και να είναι μέρος της ευρύτερης προσπάθειας εργαλειοποίησης ενός δυστυχήματος», τόνισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «δεν ήταν η πραγματική εικόνα που είχε. Όταν διατυπώνεις άποψη και κρίσεις, δεν είναι μια κρίση, είναι μια σοβαρή κατηγορία. Πόσο σοβαρό να τα λες όλα αυτά ενώ ξέρεις την αλήθεια; Ενώ υπάρχει πραγματογνωμοσύνη που λέει το αντίθετο από αυτό που λες; Πόσο αξιόπιστος είσαι όταν κρύβεις την αλήθεια;».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις