Αρχική Ασφάλιση Μάχη για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ – Έρχεται νέο “αγγελιόσημο”

Μάχη για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ – Έρχεται νέο “αγγελιόσημο”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δεν θα δουν το…χρώμα του χρήματος για ακόμα μια φορά οι συνταξιούχοι του ΕΔΟΕΑΠ, καθώς η διοίκηση του ταμείου κήρυξε στάση πληρωμών με sms που εστάλη στους συνταξιούχους. «Σας γνωστοποιούμε ότι οι επικουρήσεις δεν θα καταβληθούν στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 λόγω οικονομικής αδυναμίας του ΕΔΟΕΑΠ για την οποία έχετε ήδη ενημερωθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του ταμείου προς τους συνταξιούχους.

Εν τω μεταξύ χθες η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλος συναντήθηκαν με τις αντιπροσωπείες των εργαζομένων στον Τύπο (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ), τη διοίκηση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), καθώς και με εκπροσώπους των περιφερειακών ταμείων ασφάλισης ΕΤΑΣ και ΤΕΑΣ.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας παρουσίασε σχετική ρύθμιση που θα ενταχθεί σε άμεση νομοθετική της πρωτοβουλία για την οριστική λύση στο ζήτημα του ΕΔΟΕΑΠ και των ΕΤΑΣ και ΤΕΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Εργασίας προτίθεται να θεσπίσει εισφορά εργοδοτών (6%), εργαζομένων-συνταξιούχων (8%)  συν ποσοστό επί του τζίρου διαφημίσεων ή επιχειρήσεων (2%).  Υπηρεσιακοί παράγοντες επισημαίνουν ότι σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου όλοι οι μισθωτοί εργαζόμενοι στο διαδίκτυο θα εντάσσονται στο ταμείο, ενώ ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με τους εργαζόμενους που κατέχουν μπλοκάκι.

Πάντως, κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν τη στήριξή τους στην πρόθεση της κυβέρνησης για άμεση νομοθετική ρύθμιση του θέματος, η οποία ανταποκρίνεται στο πλαίσιο της σύγκλισης των απόψεων των μερών κατά τις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις, όπως εξειδικεύεται με βάση την πρόταση της ΕΣΗΕΑ.