Αρχική Υγεία Μ. Γκάγκα: Έχουν διασωληνωθεί ακόμα και 20άρηδες και 30άρηδες

Μ. Γκάγκα: Έχουν διασωληνωθεί ακόμα και 20άρηδες και 30άρηδες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πολύ μεγάλο αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία εξακολουθεί να έχει η Αττική, ανέφερε σήμερα στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), Μίνα Γκάγκα.

Η κ. Γκάγκα τόνισε επίσης ότι τα όρια ηλικίας έχουν πέσει στα 50-60 έτη και ότι έχουν διασωληνωθεί ακόμα και 20αρηδες και 30αρηδες.

«Αν και οι νέοι βγαίνουν πιο εύκολα από τις ΜΕΘ, από την αρχή της πανδημίας έχουμε χάσει και νέους ανθρώπους. Η πιθανότητα να αρρωστήσει σοβαρά ένας νέος άνθρωπος είναι μικρότερη, αλλά ο αριθμός των κρουσμάτων στους νέους ανθρώπους είναι πάρα πολύ μεγάλος», σημείωσε, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της τήρησης των μέτρων.

Η κ. Γκάγκα πρόσθεσε ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε γρήγορα εξιτήρια. Υπάρχει πίεση, υπάρχουν άρρωστοι που βαραίνουν πολύ και χρειάζονται διασωλήνωση. Οι κλήσεις που δέχεται το ΕΚΑΒ είναι τριπλάσιες σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες. Υπάρχουν άρρωστοι που έχουν διασωληνωθεί και περιμένουν περισσότερο από 24 ώρες για να εισαχθούν σε ΜΕΘ, αλλά αυτό υπήρχε πάντα. Γενικά πάντως υπάρχει διακίνηση σχετικά γρήγορη».

Ωστόσο, για το Πάσχα υποστήριξε ότι πρέπει να έχουμε μια λογική ελευθερία και να τη χρησιμοποιήσουμε με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. «Ακόμα κι αν βγούμε το Πάσχα, δεν μπορούμε να είμαστε 30 άτομα μαζί και να τρώμε και να πίνουμε παρέα», τόνισε.

Επίσης, τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της εστίασης με τήρηση των μέτρων, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι πιο ασφαλές από το να πηγαίνουμε ο ένας σπίτι του άλλου.

Ερωτηθείσα για το αν θα έχουμε καταφέρει να κατακτήσουμε περισσότεροι ελευθερία μέχρι το τέλος Μαΐου, απάντησε ότι αυτό μπορεί να συμβεί, δεδομένου ότι θα έχουν προχωρήσει πολύ οι εμβολιασμοί. «Ήδη στο Ισραήλ και την Αγγλία που οι εμβολιασμοί έχουν προχωρήσει, υπάρχει περισσότερη ελευθερία», είπε χαρακτηριστικά.