Μ. Χρυσοχοΐδης για τη γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους, θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια, «θα υπάρξει όλος ο απολογισμός για να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα»

«Θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στην γυναικοκτονία της 29χρονης, δίπλα στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων που προκάλεσε σοκ αλλά και αντιδράσεις για την ολιγωρία των αστυνομικών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του επεσήμανε πως πρόκειται για «τις πλέον δυσάρεστες και δύσκολες στιγμές που έχω βιώσει στην πολιτική και προσωπική μου διαδρομή». Σημείωσε πως η έρευνα για το τί έχει συμβεί «διεξάγεται με μεγάλη ταχύτητα και θα τελειώσει πολύ γρήγορα».

«Η ΕΛΑΣ απέστειλε το υλικό σε όλες τις αρχές και διεξάγει εσωτερικές έρευνες», είπε και τόνισε πως «θα υπάρξει όλος ο απολογισμός για να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα».

Η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, έρχεται εν μέσω κατακραυγής για τους χειρισμούς των αστυνομικών αναφορικά με τους χειρισμούς της Ελληνικής Αστυνομίας γύρω από την υπόθεση .

Όπως έγραψε το ethnos.gr, η ΕΛΑΣ το απόγευμα της Τετάρτης, επιχείρησε να απαντήσει στις αντιδράσεις με καθυστερημένες καρατομήσεις και απομακρύνσεις των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ethnos.gr από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η 28χρονη δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί –γυναίκες και άνδρες- προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, μην δίνοντας την ακριβή εικόνα μέχρι και προς το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ως προς τις συνθήκες της νέας γυναικοκτονίας!

«Αρχικά, υπήρξε μία σύγχυση ως προς το πως συνέβη η τραγωδία. Μάλιστα ενώ το τραγικό συμβάν σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 10:30 τη νύχτα της Δευτέρας μέχρι και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας δεν υπήρχε σαφής εικόνα εάν η κοπέλα έχει τις αισθήσεις της ή όχι», τονίζουν στο ethnos.gr πηγές της Κατεχάκη.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν και οι συνομιλίες μας με το Γραφείο Τύπου της ΓΑΔΑ στην προσπάθεια διασταύρωσης της πληροφορίας αρχικά ότι μία γυναίκα δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι έξω από το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα. Η επιβεβαίωση για το θάνατο της ήρθε με επίσημο SMS προς τους διαπιστευμένους αστυνομικούς συντάκτες στις 23:35 της 1ης Απριλίου.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφορικά με το πώς συνέβη η τραγωδία, αλλά και ποια ήταν η απόσταση από το Αστυνομικό Τμήμα όπου βρέθηκε νεκρή η κοπέλα ήταν συγκεχυμένες όχι μόνο προς τους διαπιστευμένους αστυνομικούς συντάκτες, αλλά και προς τους ίδιους τους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ, που ζητούσαν ενημέρωση. «Αρχικά, κάποιοι έλεγαν ότι το συμβάν έχει γίνει σε διαφορετικό δρόμο σε απόσταση 100 μέτρων και μάλιστα εκτός οπτικού πεδίου του σκοπού του Τμήματος», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.

Προς όσους, δε, τεχνικούς και δημοσιογράφους έσπευσαν στο σημείο από διάφορα ΜΜΕ για να καλύψουν τηντραγωδία οι αστυνομικοί που ήταν εκεί δεν τους επέτρεπαν να σηκώσουν κάμερα για ώρα, καθώς η φρικιαστική εικόνα ήταν αδιάψευστος μάρτυρας: η 28χρονη νεκρή μπροστά από το κουβούκλιο της ΕΛΑΣ! Ανάμεσά τους και διαπιστευμένοι συντάκτες στην διαπίστευση των οποίων αναγράφεται το εξής: «Οι αστυνομικές αρχές παρακαλούνται να παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση στους κατόχους των δελτίων διαπίστευσης, κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού του έργου».

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ερώτημα του ethnos.gr προς υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ήδη από το βράδυ της Δευτέρας σχετικά με το πώς είναι δυνατόν να χάνεται μία ανθρώπινη ζωή έξω από ένα Αστυνομικό Τμήμα χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό είχαν απαντήσει το εξής: «Δεν υπήρχε οπτική επαφή του σκοπού του Τμήματος ή αλλου αστυνομικού με το σημείο όπου δολοφονήθηκε η άτυχη γυναίκα».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις