Αρχική Υγεία Λουράντος: Τα φαρμακεία στην Αττική έχουν γονατίσει από τα self test

Λουράντος: Τα φαρμακεία στην Αττική έχουν γονατίσει από τα self test

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για τη δύσκολη κατάσταση που έχει προκαλέσει στα φαρμακεία της Αττικής η διανομή των self test αλλά και το εμβόλιο της Astrazeneca, μίλησε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος.

Ο κ. Λουράντος μιλώντας στον ΑΝΤ1 εκφράζει την απόγνωση των φαρμακοποιών για την κατάσταση που υπάρχει τους τελευταίους μήνες στα φαρμακεία, ο ίδιος σημειώνει το εξής: «μας έχουν αλλάξει τα πετρέλαια  οι πελάτες, διότι πρέπει να κάνουμε την ίδια διαδικασία τρεις φορές για να πάρουν τα τρία self test και έρχονται και πολλοί που θέλουν να αλλάξουν το ραντεβού που είχαν κλείσει για εμβόλιο AstraZeneca και πρέπει να ψάχνουμε ραντεβού σε εμβολιαστικό κέντρο που κάνει άλλο εμβόλιο. Βρίσκουμε, λένε “αυτό είναι μακριά, άστο, θα το ξαναδούμε αργότερα”. Όλα αυτά δεν μπορούν να συνυπάρχουν με την δουλειά του φαρμακείου».

«Και με τα self test οι πολίτες δεν ξέρουν τι ισχύει και χτυπάμε τρία και τέσσερα ΑΜΚΑ για να δούμε αν δικαιούται ο πολίτης και μετά είναι και οι πολίτες που έρχονται ανήσυχοι λόγω του AstraZeneca», προσέθεσε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Όπως σημείωσε ο Κώστας Λουράντος, αναφορικά με την αναστάτωση που έχει προκληθεί σχετικά με την συνέχιση της διάθεσης των δωρεάν self test ανίχνευσης κορονοϊού από τα φαρμακεία, «οι πολιτικοί θυμούνται ένα πράγμα που δεν τους κάναμε το χατίρι και ξεχνούν τα χίλια που κάνουμε για αυτούς και για τους πολίτες».