Λουκέτο από την ΑΑΔΕ το Σαββατοκύριακο σε γνωστό club της Αθήνας

Τον τζίρο της Παρασκευής (2.2.2024) και του Σαββάτου (3.2.2024), των σημαντικότερων δηλαδή ημερών της εβδομάδας, στοίχισε, σε ένα από τα πλέον γνωστά νυχτερινά κέντρα (club) της Αθήνας, στο εν λόγω Κέντρο σύμφωνα με πληροφορίες, αποκαλύφθηκε η μη έκδοση αποδείξεων, μετά από ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημoσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ διαπίστωσαν ότι το νυχτερινό κέντρο δεν είχε κόψει πάνω από 15 αποδείξεις, και -κατά συνέπεια- επέβαλαν λουκέτο για 48 ώρες.

Ταυτόχρονα, ελέγχεται η συνολική φορολογική συμπεριφορά του club, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλες παραβάσεις.

ΑΑΔΕ: Μαζικοί έλεγχοι σε γάμους και εκδηλώσεις

Μια μεγάλη επιχείρηση της ΑΑΔΕ πραγματοποιήθηκε από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 28/1, με σαρωτικούς ελέγχους σε αίθουσες εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τον τον πολυτελή γάμο των Λεμονίδη – Ελέτσι για το «πάρτι» φοροδιαφυγής, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίου Ελέγχου προχώρησε σε εκτεταμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια, προκειμένου να εντοπιστούν επιχειρήσεις οι οποίες αναλαμβάνουν κάθε είδος γάμου ή εκδήλωσης και φοροδιαφεύγουν.

Στόχος της επιχείρησης ήταν αίθουσες, όπου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με πολλούς συμμετέχοντες, κυρίως αυτές που γίνονται βαπτίσεις, γάμοι, κοπές πίτας συλλόγων και αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Οι έλεγχοι διεξήχθησαν ταυτόχρονα σε πολλά μέρη της Ελλάδας, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κοζάνη, Λαμία, Αλεξανδρούπολη και Πάτρα, με τη συμμετοχή 40 ελεγκτών της ΑΑΔΕ.

Μάλιστα, η επιχείρηση συντονίστηκε από τον θάλαμο επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ στην Αθήνα.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 36 έλεγχοι, κατά τους οποίους εντοπίσθηκαν φορολογικές παραβάσεις σε 22 επιχειρήσεις, με το ποσοστό παραβατικότητας να φτάνει το 61%, ενώ σε 9 από αυτές μπήκε 48ωρο λουκέτο.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται και σε άλλες περιοχές, ενώ οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν μπει στο στόχαστρο για την καταγραφή της ευρύτερης φορολογικής τους συμπεριφοράς.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις