Αρχική Πολιτική Lockdown: Γιατί δεν θα ληφθούν νέα μέτρα!

Lockdown: Γιατί δεν θα ληφθούν νέα μέτρα!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ότι υπάρχουν σκέψεις για νέα μέτρα. Όπως μετέδωσε στο OPEN, ο δημοσιογράφος Γιάννης Σαραντάκος, η κυβέρνηση αναμένει να αξιολογήσει το κατα πόσο απέδωσαν τα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή τη Δευτέρα.

Στο τέλος της άλλης εβδομάδας η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο για επιπλέον μέτρα εφόσον η εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης έχει πάρει θετική πορεία, είναι το μήνυμα του κ. Οικονόμου.

«Κάθε προσπάθεια για να μείνει ανοιχτή η κοινωνία»

Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης τόνισε πως «θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μείνει ανοιχτή η οικονομία»  επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε μια περίκλειστη κοινωνία.

Υπογράμμισε δε ότι δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα, καθώς «ήδη αυτά φαρμόζονται μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία».

Πάντοτε παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας και κυρίως την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας και έτσι αποφασίζουμε μέτρα, σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας δίνει μεγάλη μάχη και γι αυτό όπου χρειαστεί ενισχύουμε με κλίνες από ιδιωτικές κλινικές και η επίταξη των υγειονομικών γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες.