Αρχική Υγεία Λινού: Πώς θα γίνουν πιο αποτελεσματικά τα self test

Λινού: Πώς θα γίνουν πιο αποτελεσματικά τα self test

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας με βάση τις περιπτώσεις που προέκυψαν από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr εμφανίζεται καλύτερη, τονίζοντας παράλληλα ότι η μεθοδολογία των self test είναι αποτελεσματική και δεν βγάζει ψευδή στοιχεία.

Τόνισε η ίδια επίσης ότι είναι ζωτικής σημασίας οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν θετικοί να μην κινδυνέψουν να γίνουν αντικείμενο ρατσισμού.

Σε ερώτηση αν θα μπορούσαν τα self test να αποτελέσουν έναν οδηγό για τo σταδιακό άνοιγμα της Εστίασης, αλλά και των μετατακινήσεων από νομό σε νομό, η κ. Λινού πρότεινε στο Υπουργείο Παιδείας να πάρει ένα τυχαίο δείγμα από τα παιδιά που δήλωσαν αρνητικά και να επαναλάβει με μοριακό τεστ για να επιβεβαιωθεί ότι τα self test είναι αξιόπιστα.

Για το «κύμα» δυσπιστίας και τον φόβο που εκφράζει μερίδα πολιτών σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca, η κ. Λινού τόνισε ότι δεν υπήρξε επαρκής ενημέρωση από τον ΕΜΑ και την ίδια την φαρμακευτική εταιρεία.