Τετάρτη, Ιούλιος 6, 2022
Αρχική Υγεία Λινού: Αν δεν πάρουμε μέτρα, σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε 1.000 κρούσματα

Λινού: Αν δεν πάρουμε μέτρα, σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε 1.000 κρούσματα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προβληματίζει τους ειδικούς η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, με τα αστικά κέντρα να είναι αυτά που τους ανησυχούν ιδιαιτέρως.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, εξέφρασε την ανησυχία της από την αύξηση των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τη διασπορά σε όλη σχεδόν τη χώρα και τόνισε ότι με τα μέτρα που ελήφθησαν θα περιοριστούν.

Η κ. Λινού προειδοποίησε ότι αν δεν πάρουμε μέτρα σε λίγες εβδομάδες, θα μιλάμε για χίλια κρούσματα. “Μπορεί να φαίνεται ότι είναι ελάχιστα τα κρούσματα στο σύνολο, δηλαδή πχ 150 κρούσματα στην Αττική, με πληθυσμό 4 εκατ., να ακούγονται λίγα, αλλά το καθένα από αυτά τα κρούσματα μπορεί να έχει πίσω του και καμιά δεκαριά ασυμπτωματικά κρούσματα που επίσης είναι ενεργά και μπορούν να μεταδώσουν τη νόσο. Και αν ο καθένας έχει αρκετές επαφές, σε 2-3 εβδομάδες, αν δεν πάρουμε μέτρα, θα είμαστε στα 1.000 κρούσματα, στα 2.000 κρούσματα…Ήδη παίρνουμε μέτρα, πρέπει να πάρουμε πιο πολλά” είπε συγκεκριμένα, καλώντας τους πολίτες να περιορίσουν τις επαφές τους. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να επεκταθεί η χρήση μάσκας και σε όλους τους δημόσιους χώρους, ακόμη και τους εξωτερικούς.