Αρχική Ελλάδα Λήγει σήμερα η διορία για την αυτοαπογραφή – Τι ισχύει για όσους...

Λήγει σήμερα η διορία για την αυτοαπογραφή – Τι ισχύει για όσους δεν προλάβουν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Λήγει σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, η ηλεκτρονική απογραφή των πολιτών.

Να σημειωθεί όμως, ότι η  διαδικασία ωστόσο της Απογραφής 2021 θα συνεχιστεί καθώς αρκετοί δεν πρόλαβαν ή αντιμετώπισαν προβλήματα και δεν προχώρησαν στην αυτοαπογραφή.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΕΛΣΤΑΤ, για όσους δεν προλάβουν τη σημερινή διορία η Απογραφή θα γίνει με προσωπική συνέντευξη ενώ έχει ξεκαθαριστεί πως δεν θα δοθεί νέα παράταση.

Υπενθυμίζεται ότι όποιος προλάβει τη σημερινή διορία μπαίνει αυτόματα στην κλήρωση 50 αργυρών νομισμάτων που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή την περασμένη εβδομάδα.

Τα συλλεκτικά νομίσματα φέρουν στην μία όψη το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ και στην άλλη το λογότυπο της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, την ονομαστική του αξία, το εθνόσημο και περιμετρικά τις λέξεις «Ελληνική Δημοκρατία» και «2021 Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών».

Το νόμισμα είναι διαμέτρου 30 χιλ., βάρους 10 γρ., είναι κατασκευασμένο από άργυρο (Ag) 92,5% και ως προς την ποιότητα εκτύπωσής του σημειώνεται ότι είναι επιμελημένης κοπής (proof).

Οι αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία για όσους προλάβουν
Για όσους τώρα επιθυμούν για το υπόλοιπο της ημέρας να απογραφούν ηλεκτρονικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΛΣΤΑΤ, η Απογραφή 2021 γίνεται ως εξής:

Οι πολίτες έχουν λάβει μήνυμα με τα παρακάτω.

Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 / Ελληνική Στατιστική Αρχή

Αποδέκτης/τρια: ***** Username: *****

Ηλεκτρονική Αυτοαπογραφή:

Ένας Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ έχει παραδόσει στην κατοικία σας έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας.
Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού σας, έχοντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο TAXISnet μπορεί να επισκεφτεί την ψηφιακή πύλη www.gov.gr και να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.
Εάν χρειαστείτε βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά απευθείας με τον Απογραφέα στον οποίο έχει ανατεθεί η κατοικία σας στο τηλέφωνο που εσωκλείεται στον φάκελο που σας έχει παραδοθεί ή στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή στο 211-1212032.