ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων συνεδρίασε, εχθες Τετάρτη (09/12), και οι ειδικοί εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για το άνοιγμα του λιανεμπορίου παρότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

«Ναι μεν, αλλά…» από τους λοιμωξιολόγους για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει τον δύσκολο γρίφο της σταδιακής επαναλειτουργίας των καταστημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες έπειτα από δύο συσκέψεις το μεσημέρι της Τετάρτης, οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται και επίσημα στην κυβέρνηση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στις 14 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, τα κυβερνητικά στελέχη αντιμετωπίζουν έναν έντονο “πονοκέφαλο” που έχει να κάνει με τη διαμαρτυρία των εκπροσώπων του κλάδου της λιανικής, λόγω των συνθηκών, όπως αυτές διαμορφώνονται στην παρούσα φάση. Οι καταστηματάρχες λιανικής πώλησης θεωρούν ότι αδικούνται από την απόφαση να πωλούνται τα χριστουγεννιάτικα είδη και στα σούπερ μάρκετ, ενώ υποστηρίζουν ότι η πώληση προϊόντων από μεγάλες αλυσίδες μόνο με τιμολόγιο, οδηγεί σε αρρυθμία την αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, μέχρι στιγμής, ως πιθανή ημερομηνία για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου με περιορισμούς και ειδικούς κανόνες στα καταστήματα, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, θεωρείται η 21η Δεκεμβρίου.