Αρχική Υπουργεία Λευτέρης Κρέτσος: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

Λευτέρης Κρέτσος: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στη θέση του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης μετακινείται ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που προετοίμασε την αναλυτική αναφορά για τις αρνητικές επιπτώσεις των μνημονίων συνεργασίας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, που είχε παρουσιάσει στις Βρυξέλλες το 2013 ο Αλέξης Τσίπρας, ως αντιπολίτευσης ακόμα.

Έχει υπερασπιστεί τις θέσεις του και την έρευνα του σε μία σειρά από διακεκριμένα ακαδημαϊκά περιοδικά, συνέδρια και θεσμούς διαμόρφωσης δημόσιας πολιτικής.

Τον Μάρτιο 2015 ανέλαβε τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ωστόσο πριν το διορισμό του εργαζόταν ως επίκουρος καθηγητής εργασιακών σχέσεων και διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων στο Πανεπιστήμιο του Greenwich (Σχολή Οικονομικών Επιστημών, Τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων και Οργανωσιακής Συμπεριφοράς).

Νωρίτερα στη σταδιοδρομία του εργάστηκε στη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος και στο Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας, ως εθνικός απεσταλμένος της Ελλάδας. Στο παρελθόν, έχει συμμετάσχει σε διάφορα Ευρωπαϊκά ερευνητικά και ακαδημαϊκά προγράμματα, καθώς και σε συμβουλευτικές δράσεις σχετικές με τη διαμόρφωση πολιτικής στους τομείς των εργασιακών σχέσεων, τα κοινωνικά δικαιώματα κ.α.

Το 2015 εκδόθηκαν τα βιβλία του «Ριζοσπαστικά Συνδικάτα στην Ευρώπη & το Μέλλον της Συλλογικής Εκπροσώπησης», καθώς και η έκδοση «Νέοι Εργαζόμενοι και Συνδικάτα».

Από τον Δεκέμβριο 2016 έως και τον Αύγουστο του 2017 είχε αναλάβει παράλληλα και τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.