Αρχική Περιφέρειες Λέσβος: 12,6 εκατ. ευρώ το κόστος του βιολογικού καθαρισμού Βρίσας, Βατερών και...

Λέσβος: 12,6 εκατ. ευρώ το κόστος του βιολογικού καθαρισμού Βρίσας, Βατερών και Πολιχνίτου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με απόφαση της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνας Καλογήρου, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» το έργο «Αποχέτευση, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων Πολιχνίτου-Βρίσας-Βατερών», συνολικού προϋπολογισμού 12.630.500 ευρώ. Από αυτό το ποσό, 5.756.358 ευρώ είναι η επιλέξιμη, από ευρωπαϊκούς πόρους, δαπάνη.

Ο συνολικός χρόνος για την υλοποίηση του έργου είναι τέσσερα χρόνια, ενώ δικαιούχος είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου (ΔΕΥΑΛ).

Το έργο αφορά την αποχέτευση και επεξεργασία των αστικών λυμάτων των οικισμών Πολιχνίτου, Βρίσας και Βατερών. Συγκεκριμένα, αφορά:

– Την ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Πολιχνίτου και Βρίσας.

– Την κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης Βατερών με το σύστημα κενού υπό πίεση.

– Το σύστημα μεταφοράς λυμάτων του συνόλου των παραπάνω οικισμών έως την εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Πολιχνίτου, Βρίσας, Βατερών.

«Αξιοποιούμε πλήρως τις δυνατότητες των ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων για να χρηματοδοτήσουμε το έργο του βιολογικού καθαρισμού των οικισμών Πολιχνίτου, Βρίσας και Βατερών, ένα έργο σημαντικό τόσο για τη δημόσια υγεία, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος. Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου δημιουργούμε προϋποθέσεις αναβάθμισης της ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής» δήλωσε σχετικά η κ. Καλογήρου.