Αρχική Ελλάδα Λέων για κεταμίνη στην Τζωρτζίνα: «Καμία διαφορά μεταξύ φαρμακευτικής και εκείνης που...

Λέων για κεταμίνη στην Τζωρτζίνα: «Καμία διαφορά μεταξύ φαρμακευτικής και εκείνης που πωλείται στη μαύρη αγορά» (βίντεο)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις για την εύρεση καθαρής φαρμακευτικής κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας καθώς και για το ενδεχόμενο εκταφής της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας.

«Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ φαρμακευτικής κεταμίνης και της ουσίας που πωλείται στη μαύρη αγορά. Εδώ βλέπουμε ότι υπάρχει καθαρή ουσία. Στην Τζωρτζίνα το μόνο που έχουμε ως δεδομένο είναι ότι ξέρουμε την αιτία και τη δόση της ουσίας που οδήγησε στον θάνατο», ανέφερε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» ο ιατροδικαστής.

«Η πορεία για την κεταμίνη καταγράφεται από το φαρμακείο του νοσοκομείου»

Σύμφωνα με τον κ. Λέων, «η κεταμίνη είναι ένα φάρμακο το οποίο καταγράφεται σε ένα νοσοκομείο, από την πηγή του, δηλαδή το φαρμακείο μέχρι το σημείο που χορηγείται από ειδικούς γιατρούς. Είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα από αναισθησιολόγους και εντατικολόγους. Η πορεία του φαρμάκου εντός ενός νοσοκομείου είναι και καταγεγραμμένη και μπορεί να ανιχνευτεί σε ποιο σημείο της αλυσίδας υπήρξε η παραμικρή απώλεια».

Όπως είπε, αν η διαδικασία της παράνομης προμήθειας της φαρμακευτικής ουσίας από ένα νοσοκομειακό ίδρυμα έγινε σε προγενέστερο χρόνο, τότε οι αναζητήσεις της αστυνομίας και των αρμόδιων Αρχών θα πρέπει να πάνε χρονικά πιο πίσω από το διάστημα νοσηλείας της Τζωρτζίνας. «Εκτιμώ ότι η χορήγηση κεταμίνης καθημερινά θα ήταν δύσκολο να έχει γίνει», δήλωσε στην εκπομπή ο κ. Λέων, τονίζοντας ότι θα χρειαστεί εξειδικευμένη εξέταση για να αποδειχθεί κάτι τέτοιο.

«Έχουμε πάρα πολλά ευρήματα και στο πρώτο παιδί και στο δεύτερο»

Μιλώντας και για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας ο κ. Λέων τόνισε ότι οι έρευνες δεν γίνονται από μηδενική βάση. «Έχουμε πάρα πολλά ευρήματα και στο πρώτο παιδί και στο δεύτερο, αλλά δεν ερμηνεύτηκαν έτσι όπως θα έπρεπε να ερμηνευτούν» ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, μέχρι το τέλος Μάϊου, θα έχουμε σαφείς απαντήσεις ως προς τα αίτια και τους μηχανισμούς θανάτου των δύο παιδιών.

Ο κ. Λέων αναφέρθηκε και στον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας λέγοντας ότι είναι πολύτιμο στοιχείο ότι υπάρχει ιατρική νοσηλεία. «Αν ο θάνατος τεκμηριώνεται πλήρως από τους ιατρικούς φακέλους, δεν υπάρχει θέμα. Αν θεωρούμε ότι υπήρχε εξωγενής παράγοντας, προφανώς θα πρέπει να υπάρχει κάποια ένδειξη ότι κάποιος δράστης/ες υπήρχε στο δωμάτιο τα κρίσιμα εικοσιτετράωρα που η γυναίκα κατέληξε». Και όπως είπε, η εκταφή είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις δηλητηριάσεων ή σκελετικών κακώσεων», αλλά δεν μπορεί να αποδώσει τα πάντα».

Το φάρμακο κεταμίνη
Το φάρμακο κεταμίνη