Αρχική Πολιτική Λευκός Οίκος: Δεν υπάρχει χάος από το διάταγμα Τραμπ για τους πρόσφυγες

Λευκός Οίκος: Δεν υπάρχει χάος από το διάταγμα Τραμπ για τους πρόσφυγες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
«Χάος» επικρατεί στις ΗΠΑ μετά την υπογραφή του διατάγματος για τους πρόσφυγες από τον Ντόναλντ Τραμπ. Το διάταγμα που τέθηκε αμέσως σε ισχύ, προβλέπει πως η χώρα δεν θα δεχθεί κανέναν πρόσφυγα για τις επόμενες 120 ημέρες, με αποτέλεσμα άνθρωποι που βρίσκονταν ήδη στην διαδικασία εγκατάστασής τους στις ΗΠΑ, να «μπλοκαριστούν» στα αεροδρόμια και να κρατούνται έως ότου ξεκαθαριστεί η τύχη τους.

Αρχικά έγινε γνωστό πως δύο Ιρακινοί είχαν κρατηθεί στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης, όπου γρήγορα συγκεντρώθηκε πλήθος απαιτώντας την απελευθέρωσή τους. Αργότερα, ο ένας από τους δύο αφέθηκε ελεύθερος και συναντήθηκε με την γυναίκα και το παιδί του που τον περίμεναν.

Μετά το σάλο αντιδράσεων από όλο τον κόσμο, η ομοσπονδιακή δικαστής του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης εξέδωσε κατεπείγουσα εντολή με την οποία αναστέλλεται προς το παρόν η δυνατότητα των αρχών των ΗΠΑ να απελαύνουν από τη χώρα ανθρώπους που έχουν φτάσει σε αμερικανικά αεροδρόμια με έγκυρες βίζες.

Ο Λευκός Οίκος υπεραμύνθηκε σήμερα της εφαρμογής του εκτελεστικού διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ με στόχο τη μετανάστευση από επτά κυρίως μουσουλμανικές χώρες και ανέφερε ότι μόνο 24 ταξιδιώτες παραμένουν υπό κράτηση.

“Δεν ήταν χάος”, δήλωσε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμπους στην εκπομπή του NBC “Meet the Press” και πρόσθεσε πως 325.000 ταξιδιώτες εισήλθαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το Σάββατο και 109 από αυτούς συνελήφθησαν.

“Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους έχουν φύγει. Έχουμε άλλους 24 περίπου που παραμένουν και θα έλεγα ότι αφού δεν είναι απαίσιοι άνθρωποι θα προχωρήσουν πριν από το υπόλοιπο μισό της σημερινής ημέρας”, είπε.