Λάθη και παραλείψεις οδήγησαν στη δολοφονία της 28χρονης – Υπήρχε περιπολικό στο Τμήμα

Λάθη, παραλείψεις και πολλά άλλα οδήγησαν στη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής, ενώ η ίδια δευτερόλεπτα πριν βγει έξω από το Α.Τ. ζητούσε βοήθεια, λέγοντας στον αστυνομικό υπηρεσίας: «Φοβάμαι, φέρτε μου περιπολικό να με πάει σπίτι».

Η 28χρονη μαζί με έναν φίλο της είχε μεταβεί στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων για να καταγγείλει τον 39χρονο, επειδή τον είχε δει να την παρακολουθεί έξω από το σπίτι της. Φοβήθηκε… Δεν ήθελε, όμως, να του κάνει μήνυση, όπως είπε στον αστυνομικό γιατί – σύμφωνα με όσα είπε – του είχε κάνει και στο παρελθόν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Φοβόταν η 28χρονη Κυριακή ότι ο πρώην σύντροφός της την παρακολουθούσε, γιατί ήθελε να τη σκοτώσει, όπως ανέφερε και ο πατέρας της λίγες μόλις ώρες μετά τη δολοφονία της.

Μόλις δυο αξιωματικοί υπήρχαν στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων το βράδυ της δολοφονίας  της 28χρονης Κυριακής από τον πρώην σύντροφο της. Την ίδια ώρα ένας σκοπός υπήρχε στο σημείο και μάλιστα μόλις 20 μέτρα από το σημείο όπου δολοφονήθηκε η Κυριακή. Μάλιστα, ο σκοπός επενέβη αφότου ο δράστης αυτομαχαιρώθηκε και είχε πέσει στο έδαφος, κλωτσώντας μακριά το μαχαίρι

Σύμφωνα με το MEGA, το περιπολικό που ζητούσε η 28χρονη για να τη μεταφέρει στο σπίτι της, υπήρχε, όπως υπήρχε και αστυνομικός αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ για εκείνη.

Παρούσα στο τμήμα, πέρα από την αστυνομικό υπηρεσίας, ήταν και μία ακόμη αξιωματικός, η οποία είχε οριστεί να είναι επόπτρια των Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής

Η επόπτρια ήταν επί τόπου. Είχε αυτοκίνητο ενώ μαζί της ήταν ένας οδηγός. Κρίθηκε, όμως, πως το περιστατικό δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό και θεωρήσαν πως ίσως συμβεί κάποιο πιο σοβαρό στη συνέχεια της βραδιάς. Έτσι, η αστυνομικός είπε στην 28χρονη να καλέσει το 100 και η κοπέλα έφυγε.

Με δεδομένο ότι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε, γιατί δεν προτάθηκε στην άτυχη γυναίκα να παραμείνει στο τμήμα, έως ότου βρεθεί διαθέσιμο και να τη συνοδεύσει σπίτι της;

Έφυγε από το Αστυνομικό Τμήμα, δίχως η 22χρονη αξιωματικός υπηρεσίας να ανοίξει καρτέλα για την καταγγελία της και αφήνοντας την άτυχη κοπέλα να καλέσει μόνη της την Άμεση Δράση, για να ζητήσει περιπολικό.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η 28χρονη δολοφονήθηκε μπροστά από την σκοπιά του Αστυνομικού Τμήματος και σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η Κυριακή φώναζε για να σωθεί ενώ βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από το κουβούκλιο του σκοπού. Η ΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη αναζητά απαντήσεις για το πού ήταν ο σκοπός του Τμήματος και τι έκανε την ώρα της δολοφονικής επίθεσης.

Εννοείται πως θα βάλεις μέσα και το παιδί και τον κάθε έναν που χρειάζεται την άμεση βοήθεια της Αστυνομίας. Δεν ξέρω όμως εκείνη την ώρα τι ειπώθηκε μεταξύ τους. Αυτό ας το κρίνει η έρευνα. Όλα τα Αστυνομικά Τμήματα έχουν αρκετή επάρκεια σε περιπολικά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν αστυνομικοί να τα οδηγήσουν», είπε ο Νίκος Τζίμας, Γενικός Γραμματέας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Όταν η Κυριακή βγήκε από το τμήμα, τηλεφώνησε στο 100 και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

  • Θύμα: Θέλω περιπολικό
  • Αστυνομία: Πού θέλετε να μεταβεί;
  • Θύμα: Στο σπίτι μου. Θα πάω εκεί με ΙΧ φίλου μου
  • Αστυνομία: Που είναι η διεύθυνση, σε ποια ώρα θα είστε εκεί;
  • Εκείνη τη στιγμή ακούγονται φωνές από την επίθεση

Το ερώτημα σύμφωνα με το MEGA είναι γιατί δεν αντέδρασε ο φρουρός – ο οποίος είδε τον 39χρονο δολοφόνο της Κυριακής να τη μαχαιρώνει. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός την περίοδο 2013 – 2014 είχε εμπλακεί σε υπόθεση πλαστογραφίας και είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ενώ η υπόθεσή του βρίσκεται πλέον στο εφετείο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε περάσει όλες τις προβλεπόμενες διοικητικές ποινές και επέστρεψε νομίμως στην υπηρεσία του, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο της Αστυνομίας.

Από την πλευρά του, πάντως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε ότι θα διερευνηθεί πλήρως η δολοφονία της 28χρονης από τον πρώην σύντροφό της.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις