Με μια μεγάλη σε όγκο αλλά και διάρκεια συγκέντρωση στο Σύνταγμα, οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, έχοντας στο πλευρό τους εκατοντάδες συνδικάτα, φορείς, χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαία από την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, ζητούν να αποσυρθεί η τροπολογία της κυβέρνησης που βάζει λουκέτο στην επιχείρηση και πετάει στον δρόμο τους εργαζομένους της.

«Ο,τι κι αν ψηφίσουν εκεί μέσα, θα το κάνουμε κουρελόχαρτο»

«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ», «Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ καμίνια, μηχανές θα τ’ ανάψουνε ξανά!» ήταν μεταξύ των συνθημάτων που κυριαρχούσαν στη συγκέντρωση-διαδήλωση που ξεκίνησε από τις 11 το πρωί της Πέμπτης ως τα μεσάνυχτα, όταν ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία της κυβέρνησης.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε στις περιοχές μας και να μη γίνουμε εσωτερικοί μετανάστες», είπε ο Γιώργος Σελεβάκος, πρόεδρος του Σωματείου στα Μεταλλεία Χαλκίδας, καλώντας σε συνέχιση της πάλης.

Η νέα τροπολογία έκτρωμα δεν θα περάσει. Όλοι και όλες Πέμπτη 20 Ιούνη,  στις 12μ, στο Σύνταγμα | 902 Mobile

Η κυβέρνηση της ΝΔ προφανώς και το ψήφισε. Δεν είναι η πρώτη τροπολογία και νόμος που προσπαθεί να μας πετάξει έξω. Γυρίζουμε πίσω στα χωριά μας, στο εργοστάσιο, στα μεταλλεία, στα εργοτάξια, θα κάνουμε το συντονιστικό των Σωματείων, τα Διοικητικά μας Συμβούλια, τις Γενικές Συνελεύσεις.

Προετοιμαζόμαστε για σύγκρουση.

Το είπαμε και πριν δύο χρόνια αυτό. Αυτοί θα προσπαθούν να μας ξεριζώσουν από τον τόπο μας και εμείς με τη δική σας βοήθεια θα παραμείνουμε εκεί μέχρι το τέλος. Ένα είναι σίγουρο: ότι είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας και θα αγωνιστούμε μέχρι τη νίκη. Δεν θα τους περάσει!

Η ΛΑΡΚΟ θα ξαναλειτουργήσει είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν» υπογράμμισε ο Π. Πολίτης

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις