Αρχική Παιδεία Λαμία: Χειρουργείο στα πόδια για τον μαθητή που έπεσε από ύψος όταν...

Λαμία: Χειρουργείο στα πόδια για τον μαθητή που έπεσε από ύψος όταν υποχώρησε κάγκελο στο σχολείο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην ορθοπαιδική κλινική του νοσοκομείου Παίδων ο 13χρονος ο οποίος έπεσε από ύψος πέντε μέτρων όταν υποχώρησε κάγκελο στο σχολείο του

Ο έφηβος έχει υποστεί τραύματα στο σώμα και τη σπονδυλική του στήλη και ήδη χειρουργήθηκε στα πόδια.

Σύμφωνα με το LamiaReport μαθητής της Α’ Γυμνασίου βρισκόταν στο χώρο του πίσω προαυλίου και πήγε να καθίσει ακουμπώντας με την πλάτη στα κάγκελα, όπως αναφέρουν μαρτυρίες άλλων παιδιών.

Τότε υποχώρησε το προστατευτικό πλέγμα και βρέθηκε στο κενό από ύψος τουλάχιστον 5 μέτρων.

Στο σημείο επικράτησε πανικός με το Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς να σπεύδουν προς βοήθεια στο μικρό μαθητή που αρχικά δεν είχε τις αισθήσεις του.

ΕΔΕ διέταξε το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, επί τόπου βρέθηκε στο σημείο ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας Γιάννης Κατσαρός, ενώ η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον δήμαρχο Λαμίας καθώς οι υποδομές των σχολείων είναι αρμοδιότητα των δήμων.

Όπως έγινε επιπλέον γνωστό, δεδομένου ότι το περιστατικό εξελίχθηκε μπροστά σε συμμαθητές του παιδιού, θα υπάρχουν ψυχολόγοι όλη την εβδομάδα στο σχολείο για την στήριξή τους.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις