Αρχική Διεθνή Λαγός: Άρση ασυλίας από το Ευρωκοινοβούλιο

Λαγός: Άρση ασυλίας από το Ευρωκοινοβούλιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Ιωάννη Λαγού ψήφισε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν πριν από λίγο, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός, ο οποίος καταδικάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο ως ένα από τα μέλη του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης, σκόπευε να ταξιδέψει στη Νορβηγία όπως αποκάλυπτε χθες δημοσίευμα του tvxs.gr.

Το TVXS δημοσίευσε μια εικόνα που δείχνει τον Λαγό να εμβολιάζεται στο Κέντρο Τεστ COVID του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ότι χρειαζόταν το εμβόλιο για να ταξιδέψει στη Νορβηγία την Τετάρτη (28 Απριλίου).

Ο Λαγός αρνήθηκε με tweet του ότι σκοπεύει να ταξιδέψει στη Νορβηγία, ωστόσο, δεν διευκρίνισε γιατί είχε υποβάλει επίσημη αίτηση πριν υποβληθεί σε τεστ που αναφέρει την ημερομηνία και τον προορισμό της πτήσης του, προκειμένου να αναγράφεται μαζί με τον αριθμό διαβατηρίου, στο σχετικό πιστοποιητικό.

Μόλις αρθεί η ασυλία του, η Ελλάδα θα εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης για το Λαγό. Εάν παραμείνει στο Βέλγιο, η αστυνομία θα τον συλλάβει εκτός κι εάν αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να παραδοθεί.

Σύμφωνα με το EURACTIV, δεν είναι σαφές εάν οι ελληνικές αρχές έχουν ενημερώσει τη βελγική αστυνομία σχετικά με την επικείμενη άρση της ασυλίας του Λαγού, προκειμένου να τον αποτρέψει να φύγει την ΕΕ.

Το άλλο μέλος της Χρυσής Αυγής, ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος επίσης καταδικάστηκε, διαφεύγει της σύλληψης και δεν είναι γνωστό που βρίσκεται.

Επικαλούμενο έναν Σέρβο αξιωματούχο εξωτερικών υποθέσεων, το Vice.com ανέφερε πρόσφατα ότι ο Παππάς βρίσκεται σε «απρόσιτες περιοχές» στη Σερβική πλευρά του Κοσσυφοπεδίου ή της Βοσνίας.

«Στην Ελλάδα, κάποια στιγμή, θα τον έπιαναν. Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που είναι με τους ακροδεξιούς Σέρβους, που τον βοήθησαν να διαφύγει», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Πηγή: EURACTIV.com