Αρχική Ασφάλιση Κυβερνητικό σχέδιο για 13η σύνταξη – Το σενάρια που έχουν πέσει στο...

Κυβερνητικό σχέδιο για 13η σύνταξη – Το σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την 13η σύνταξη βάζει και πάλι στο τραπέζι το Κυβερνητικό στρατόπεδο ως αντίδοτο στις νέες μειώσεις που έρχονται από τον Δεκέμβριο του 2018.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” οι μειώσεις στις συντάξεις αποτελούν τον μεγάλο πονοκέφαλο των κυβερνητικών στελεχών και έτσι πέφτει ξανά το θέμα της 13ης σύνταξης, με στόχο να καλυφθούν τα χρήματα που θα χάσουν οι συνταξιούχοι μετά τον Δεκέμβριο του 2018.

«Πρόκειται για χρήματα που αφενός θα καλύψουν τις απώλειες και αφετέρου με το που θα δοθούν, θα πέσουν αμέσως στην αγορά και παράλληλα θα τονωθεί η κατανάλωση» εξηγεί σε συνομιλητές του υπουργός, ο οποίος στην περίπτωση που επιβληθούν τελικά οι μειώσεις προκρίνει την επαναφορά της 13ης σύνταξης ως σημείο-κλειδί και συμβολική κίνηση.

 

Πάντως, θεωρείται απίθανο να υπάρξει νομοθέτηση για αποκατάσταση της 13ης σύνταξης, είναι κάτι το οποίο πολύ δύσκολα θα βγει με βάση τα σημερινά οικονομικά μεγέθη. Έτσι το σενάριο που φαίνεται ότι επικρατεί είναι εκείνο που ακολούθησε η κυβέρνηση το 2016 με την οριζόντια ενίσχυση όλων των συνταξιούχων με ένα ποσό.

Άλλος υπουργός, σύμφωνα με “Τα Νέα” επισημαίνει ότι πρέπει πρώτα να φανεί το ύψος του πλεονάσματος, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν κοντά στον ερχόμενο Νοέμβριο.