Αρχική Ελλάδα Κυβερνητικό κλιμάκιο στην Κρήτη: Άμεσες αποζημιώσεις και γρήγορη αποκατάσταση υποδομών από την...

Κυβερνητικό κλιμάκιο στην Κρήτη: Άμεσες αποζημιώσεις και γρήγορη αποκατάσταση υποδομών από την κακοκαιρία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Debris and damaged cars are seen on a flooded seaside road during heavy rainfall at the village of Gournes on the island of Crete, Greece, November 10, 2020. Picture taken with a drone. REUTERS/Stefanos Rapanis

Επί τόπου στις πληγείσες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα περιοχές της Κρήτης βρίσκεται κυβερνητικό κλιμάκιο, υπό τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο.

Σε σύσκεψη, στην Περιφέρεια Κρήτης, που συμμετείχαν ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης και οι δημοτικές αρχές των Δήμων Χερσονήσου, Οροπεδίου Λασιθίου και Μινώα Πεδιάδας έγινε αποτίμηση της κατάστασης και συμφωνήθηκε η ανάγκη για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, καθώς και την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών.

«Κινούμαστε γρήγορα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους, ώστε και οι πολίτες να αποζημιωθούν άμεσα και οι δημόσιες υποδομές να αποκατασταθούν, αλλά και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, προκειμένου κάποια πράγματα να μην επαναληφθούν», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, κατά την αυτοψία του κλιμακίου στα Μάλια, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη στον Δήμο Μυλοπόταμου.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο, που αυτή την ώρα πραγματοποιεί αυτοψία στις πληγείσες περιοχές, αποτελείται επίσης από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον γενικό γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, και συνοδεύεται από τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού και βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη και τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Μεταφορών και βουλευτή Ρεθύμνου, Γιάννη Κεφαλογιάννη.