Κυρ. Μητσοτάκης: Όχι σε 13ο και 14ο μισθό σε συνταξιούχους στην παρούσα κατάσταση

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο» με τον Νίκο Μάνεση

Στο στούντιο του ALPHA φιλοξενήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου μίλησε για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μέσα σε  αυτά μίλησε και για τον 13ο και 14ο μισθό στους συνταξιούχους

Τι είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης για τις εκλογές στα Σκόπια, για 13ο και 14ο μισθό στους συνταξιούχους και ακρίβεια - Τι νέα Λάρισα

– Υπάρχει ελπίδα να  δούμε 13ο και 14ο μισθό για τους συνταξιούχους?

– Υπάρχει προοδευτικότητα στη φορολογική κλίμακα, θεωρώ ότι η προοδευτική φορολόγηση είναι δίκαιη. Δεν μπορεί στην παρούσα κατάσταση να δοθούν 13ος και 14ος μισθός στους συνταξιούχους, ούτε να μειωθούν οι φορολογικές κλίμακες. Οι εργοδοτικές εισφορές και η μείωσή τους είναι στόχος της κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα είπε: 

– H απάντηση είναι όχι και όχι στην παρούσα κατάσταση εάν βρίσκαμε δημοσιονομικό χώρο και καθώς αυτή τη στιγμή είμαστε σε ένα καινούργιο δημοσιονομικό πλαίσιο Ευρωπαϊκό από το  οποίο δεσμευόμαστε, πιο αυστηρό από ότι είχαμε τα τελευταία χρόνια, με πολύ συγκεκριμένους στόχους, με σκληρά όρια δαπανών, αν η οικονομία μας αποδίδει περισσότερα ναι θα έχουμε περισσότερες δυνατότητες, κάτι που αν συμβεί η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης θα είναι  η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κάτι το οποίο θα έχει όφελος και για τους εργαζόμενους και για τις επιχειρήσεις                                                  Οι εργοδοτικές εισφορές είναι πιο ψηλά από εκεί που θα θέλαμε είναι βέβαια ανταποδοτικές αλλά παραταύτα είναι μια άμεση επιβάρυνση αυτή τη στιγμή για τον εργαζόμενο και για την επιχείρηση.

Για τα δηλωθέντα εισοδήματα και τη φοροδιαφυγή:

-Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Όποιος νομίζει μπορεί να προσφύγει και να αποδείξει ότι τα εισοδήματα που δηλώνει είναι τα πραγματικά. Η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές αποδίδει. Μπορεί να έχουμε υποστεί και κάποιο πολιτικό κόστος γι’ αυτές τις παρεμβάσεις. Από το 2019 μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ, μειώσαμε φόρους στις γονικές παροχές, την έκτακτη εισφορά, η φορολογική μας πολιτική είναι στήριξη της μεσαίας τάξης.

Δείτε εδώ την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη  στο Νίκο  Μάνεση

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις